Mielen aika — Psykedeelisen kulttuurin historia ja visio

Kosmos, Kari
Nimeke: Mielen aika — Psykedeelisen kulttuurin historia ja visio
Tekijät: Kosmos, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523792326
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Ilmestymispäivä: 7.10.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 494
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hallusinogeenit, huumeet, huumeiden käyttö, huumekasvit, sienet, meskaliini, LSD, ekstaasi (huumeet), muuntohuumeet, kannabis, kulttuuri, taide, taiteilijat, kirjailijat, muusikot, rock, psykedeelinen rock, hippiliike, kulttuurihistoria, historia
Mielen aika on perusteellinen selonteko ihmisen ikiaikaisesta pyrkimyksestä laajentaa tajuntaansa psykedeelisiä aineita nauttimalla. Kirja kuvaa psykedeelien käyttötraditioita eri kulttuureissa alkaen esihistoriallisista kalliomaalauksista, antiikin kreikkalaisten muinaisista mysteeriomenoista ja meksikolaisten shamaanien sienirituaaleista. 1960-luvun hippisukupolven pilviä hipovien visioiden kautta päädytään nykyaikaisen tajuste-kulttuurin moninaisiin ilmiöihin ja myös kysymykseen psykedeeliavusteisen terapian mahdollisuuksista.

Kirjassa on tietoa ja tarinoita kymmenistä psykedelian merkkihenkilöistä: shamaaneista, tutkijoista, kirjailijoista, hashis-kauppiaista, filosofeista ja 60-luvun yhteiskunta-aktivisteista, jotka ovat jättäneet jälkensä maailmaan. Kirja esittelee laajasti myös psykedeelistä musiikkia, taidetta ja elokuvaa.

Yksi keskeinen teema on psykedeelisten kokemusten ja uskonnon suhde sekä se, miksi tajunnan laajentumisen kokemukset ovat yleensä niin tärkeitä kokijoilleen ja se, voisiko näistä kokemuksista olla hyötyä koko yhteiskunnan mitassa.
Kari Kosmos (1957-2021) oli tietokirjailija, runoilija, toimittaja, performoija ja joogi. Hänen keskeisiä aihepiirejään olivat musiikki, erilaiset alakulttuurit ja tajunnan laajentamiseen tähtäävä taide ja toiminta.


Suosittelemme myös