Merkityksellisyyden taito

Vepsäläinen, Elisa
Nimeke: Merkityksellisyyden taito
Tekijät: Vepsäläinen, Elisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523794115
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.6.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 212
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Kirjat
Tulossa
Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mielekkyys, elämän tarkoitus, merkitys (tärkeys), hyvä elämä, elämäntaito, elämänfilosofia, altruismi, lähimmäisenrakkaus, kutsumus, vapaaehtoistyö, hyväntekeväisyys, auttaminen, kehitysyhteistyö, kokemukset, yritysetiikka, yritysvastuu, yhteiskuntavastuu, maailmanlaajuiset ongelmat, ongelmanratkaisu
Merkityksellisyydestä on tullut aikamme megatrendi niin ihmisen oman elämän kuin yritysten, työelämän ja brändienkin kannalta. Elämämme on vauraampaa ja turvatumpaa kuin koskaan aiemmin, mutta moni kokee silti ahdistusta, masennusta ja tyhjyyden tunnetta. Materialistisesti olemme saavuttaneet lähes kaiken, mutta kaipaamme syvällisempää yhteyttä itsemme ja maailman välillä. Henkilökohtaisen onnentunteen tavoittelu ei riitä, vaan merkityksellinen elämä saattaakin löytyä vasta, kun huomio suunnataan yksilöllisistä tavoitteista suurempia päämääriä kohti.

Merkityksellisyyden kokemus onkin perustarve. Se on myös suuri, usein hyödyntämätön voimavara. Merkityksellisyyden taito syntyy kyvystä vastata maailman tarpeisiin oman osaamisen, kykyjen ja toiminnan avulla.

Teos antaa keinoja siihen, kuinka merkityksellisyyden kaipuun ja taidon voi valjastaa niin henkilökohtaiseksi kuin yhteisölliseksi voimavaraksi. Tutustumalla omiin vahvuuksiimme ja etsimällä tapoja hyödyntää niitä voimme elää merkityksellisempää elämää ja saada myös aikaan konkreettista muutosta ympärillämme.

Kirjaan on haastateltu 20 ihmistä, jotka ovat lähteneet murtamaan totuttua ajattelua ja suuntaamaan energiansa yhteiskunnallisten ja jopa globaalien ongelmien ratkaisemiseksi. Heidän joukossaan ovat Supercellin vastuullisuustyöstä vastaava Maria Facal, Ruskeat tytöt -median perustaja ja kirjailija Koko Hubara, kuvajournalisti ja ihmisoikeusvaikuttaja Meeri Koutaniemi, Iceheartsin käynnistänyt Ville Turkka, Compensaten perustaja Antero Vartia ja pakolaisena Suomeen tullut IT-alan yrittäjä Mustafa Abdulameer. Tarinat inspiroivat ja rohkaisevat etsimään elämän tarkoitusta omien taitojen hyödyntämisestä yhteiseksi hyväksi.

Kirjoittaja on johtanut pakolaisten työllistymistä ja yrittäjyyttä edistävää Startup Refugeesia ja keskittynyt työurallaan yhteiskunnalliseen muutokseen ja sosiaalisiin innovaatioihin. Häntä ohjaa merkityksellisyyden kaipuu ja halu olla mukana ratkaisemassa yhteiskunnallisia ongelmia.


Suosittelemme myös