Meillä sitä ei voi tapahtua

Lewis, Sinclair
Nimeke: Meillä sitä ei voi tapahtua
Tekijät: Lewis, Sinclair (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523795273
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2024
Ilmestymispäivä: 15.10.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Syksy 2024
Tulossa
Klassikkosarja
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Omahyväinen, maahanmuuttajavastainen ja populistinen kansankiihottaja pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi. Kuulostaako tutulta...?

Sinclair Lewisin posketon ja samalla kylmäävä satiiri vuodelta 1935 kertoo Buzz Windripistä, kansanmiestä esittävästä pyrkyripoliitikosta, joka vetoaa pötypuheillaan köyhiin ja katkeriin äänestäjiin jakautuneessa maassa. Buzz uhoaa palauttavansa Yhdysvallat taas uljaaksi ja vauraaksi kansakunnaksi. Valtaan noustuaan hän alkaa kuitenkin johdattaa kansalaisiaan kohti fasistista yhteiskuntaa.

Diktaattoripresidentin kärkkäin vastustaja, päätoimittaja Doremus Jessup ei usko, että uusi autoritaarinen hallinto kestää - kunnes Windrip ottaa haltuunsa kongressin ja korkeimman oikeuden ja ryhtyy muuttamaan maata totalitaristiseksi.

Meillä sitä ei voi tapahtua on varoittava tarina siitä, miten demokratiaa voidaan käyttää väärin. Se voi olla mahdollista myös nykypäivän Yhdysvalloissa. Mutta meillä... onneksi meillä moista ei voi tapahtua. Eihän?

Sinclair Lewis (1885-1951) palkittiin aikanaan Nobelin kirjallisuuspalkinnolla ja Pulitzer-palkinnolla. It Can't Happen Here nousi jo ilmestyessään bestselleriksi, ja se on kokenut uuden tulemisen Donald Trumpin aikakaudella. Teoksen suomentaja Antti Immonen on kääntänyt lukuisia klassikoita.

"Yksi tärkeimmistä Yhdysvalloissa koskaan kirjoitetuista kirjoista." - New Yorker


Suosittelemme myös