Meditaatioraamattu — Uskonnollis-meditatiivisen tiedon uudelleen elpyminen

Löfgren, Karla
Nimeke: Meditaatioraamattu — Uskonnollis-meditatiivisen tiedon uudelleen elpyminen
Tekijät: Löfgren, Karla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793187
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.5.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 336
Tuoteryhmät: Itseapukirjallisuus
Uskonnot ja hengellisyys
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 29 MUUT USKONNOT JA MYTOLOGIAT
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tietoinen läsnäolo, mietiskely, henkisyys, itsehallinta, yksinäisyys, tunteet, riippuvuus, itsehoito, elämänhallinta
Avainsanat: meditaatio mindfulness spiritualiteetti henkisyys uskonnot psykoterapia itsehoito kasvatus keskittymiskyky hindulaisuus jooga buddhalaisuus zen taolaisuus tantra juutalaisuus kabbala kristinusko islam suufilaisuus jumalatar jumala ekofeminismi ympäristöfilosofia uskontoteologia pluralismi adhd autismikirjo erityisherkkyys rakkaus mielenterveys päihteet riippuvuus yksinäisyys tunne-elämä emootiot hoitoala sosiaali- ja terveysala historia filosofia etiikka mytologia rituaali magia polyteismi animismi pan-psykismi transhumanismi Shiva Jeesus Osho Gurdjieff Krishnamurti Ramana Maharshi Amma
Meditaatio parantaa särkyneen sydämen ja opettaa hallitsemaan mieltä. Se auttaa vaikeissa tunteissa, riippuvuuksissa, yksinäisyydessä ja päämäärättömyydessä. Terapeuttisin ja tehokkain on mielen tekniikan ja henkisyyden yhdistelmä. Tällainen meditaatio tarjoaa myös valoisamman vaihtoehdon perinteiselle, näkökulmaltaan rajoittuneelle uskonnollisuudelle.

Meditaatioraamatun jännittävä kattaus eri uskontopiirien menetelmiä, joista ei ole ennen suomeksi kuultu, avaa mielikuvitustamme meditaation psykologisille ja sosiaalisille mahdollisuuksille. Uskontojen taustalta löytyvä universaali hengellinen totuus tavoitetaan ja koetellaan omakohtaisesti meditaation avulla. Sen avaama ekologinen ja rauhanomainen elämäntapa voisi pelastaa myös koko planeettamme.

"Yli kolmesataasivuisen teoksen joka aukeamalta löytyy lauseita, jotka haluaisi tallettaa sielunsa sopukoihin, joten meditaation perinteistä eri kulttuureissa kiinnostuneen kannattaa tämä kirja hankkia hyllyynsä." (Marja-Liisa Torniainen, Kulttuuritoimitus 22.7.2022)

Kulttuurin tutkija (FM), sosionomi, diakoni, kriitikko ja toimittaja Karla Löfgrenin edellinen teos Usko, toivo, rakkaus, meditaatio kertoi pluralistisesta uskontoteologiasta eli kaikkien uskontojen yhdenvertaisesta hyväksymisestä mahdollisina teinä ”valaistumiseen” - tai selviytymiseen elämän haasteista, joita tässä kirjassa käsitellään myös aktiivisuus- ja tarkkaavaisuushäiriön ja autismikirjon näkökulmasta.


Suosittelemme myös