Matkaopas Matteus-passioon

Linjama, Topi
Nimeke: Matkaopas Matteus-passioon
Tekijät: Linjama, Topi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337363
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Yhteiskunta, filosofia, taide
Itseapukirjallisuus
Kirjastoluokka: 78.1 Musiikin tutkimus
Avainsanat: J. S. Bach, Matteus-passio, elämäntaito, hiljentyminen, kuolema, kärsimys, moraali, musiikki
Sanomalehti Karjalaisen Vuoden kulttuuriteko -palkinto 2020!

J.S. Bachin Matteus-passio vetää pääsiäisen alla kirkot tupaten täyteen. Miksi? Mikä passiosta tekee niin syvän ja väkevän? Mistä passio meille kertoo? Mikä on passion ja elämän välinen yhteys? Ainutlaatuisessa matkaoppaassaan musiikkitieteilijä Topi Linjama perkaa Bachin suurteoksen retoriikkaa ja musiikkiteologiaa perusteellisesti, mutta kansantajuisesti. Linjama tuo Bachin teemoja rohkeasti ja henkilökohtaisesti tähän päivään.

Kirja on erinomainen apu passion esittäjille ja kuulijoille. Se käy myös hiljentymis- ja elämäntaitoteoksesta, jossa pohditaan sellaista ihmisenä olemisen kysymyksiä kuin kärsimys, moraali ja kuolema. "Kuolema on peili, josta näemme egomme surkuteltavuuden ja touhujemme turhanpäiväisyyden - ja toisaalta elämän ainutkertaisuuden, ilon ja vakavuuden. Tämän peilin äärelle Bach vie passion kuulijan."

Topi Linjama on joensuulainen musiikkitieteilijä ja FM. Linjama on tutkinut vuosien ajan Bachin musiikkia ja luennoinut ja kirjoittanut Matteus-passiosta. Hän on aiemmin julkaissut tietokirjoja ja runokokoelman Varjo tarttuu peiliin (2018).

"Linjaman teoksessa riittää ammennettavaa eikä se tyhjene yhdellä eikä useammalla kuuntelukerralla. Se on matkaopas aina, kun Matteus-passiota kuuntelee. Se myös antaa uutta tietoa Bachin pääsiäisklassikosta.

Vaikka musiikkitiede voi olla sisäpiirin hupia, Matkaopas Passioon on kansantajuinen. Se on tarkoitettu ennen kaikkea suurelle yleisölle. Musiikkitiede korostaa teoriaa, mutta Linjama ei ole unohtanut tunnetta."
-- Vuoden kulttuuriteko 2020 -palkinnon perustelumuistiosta


Suosittelemme myös