Magian lumo — William James valkoisen korpin jäljillä

Holm, Tea
Nimeke: Magian lumo — William James valkoisen korpin jäljillä
Tekijät: Holm, Tea (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790179
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.8.2021
Ilmestymispäivä: 31.8.2021
Hinta: 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Tulossa
Kirjat
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: yliluonnolliset kokemukset, kuolemanjälkeinen elämä, psyykillinen tutkimus, henkisyys, tieteenhistoria
Magian lumo: William James valkoisen korpin jäljillä (Tea Holm, FT, TM) on tietokirja psyykillisestä tutkimuksesta. Se on itsenäinen teos, joka toimii myös jatko-osana Perhosvaikutus-tietokirjalle (Basam Books, 2019) spiritualismista.

William James (1842-1910) tutustui spiritualismiin jo 1860-luvun lopulla. Se oli aikakautensa suuri muoti-ilmiö. Spiritualistisina pidettyjen ilmiöiden tutkimus osaltaan synnytti psyykillisen tutkimuksen, jonka johtohahmoja amerikkalainen James oli.

William James tunnetaan erityisesti psykologisista ja uskonnonfilosofisista teoksistaan. Hän oli myös pragmatismin perustajia. Hän toimi Harvardin yliopiston professorina vuodesta 1876 lähtien aina kuolemaansa saakka.

Psyykillinen tutkimus on osa tieteenhistoriaa. SPR ja ASPR olivat ne organisaatiot, joiden puitteissa alan tutkimus (mm. tutkimustulosten julkaiseminen) oli mahdollista. Kyse ei ole näennäistieteestä. Jaottelu esimerkiksi William Jamesin akateemiseen tutkimukseen ja psyykilliseen tutkimukseen on tehty tieteenhistoriassa jo pitkään. Kuitenkin ne kulkivat käsi kädessä. James teki psyykillistä tutkimusta noin 30 vuotta.

Ajankuvan ymmärtämiseksi kirjassa ovat mukana muun muassa Madame Blavatsky, psyykilliset tutkijat William Crookes, Richard Hodgson, Frederic Myers ja James Hyslop sekä kirjailija Arthur Conan Doyle.

Kirja sisältää suomalaisten yliluonnollisia kokemuksia. Aineistot on saatu kyselytutkimuksin 2019-2020. Ne liittyvät kuolemanjälkeisen elämän mahdollisuuteen.


Suosittelemme myös