Maalinnunrata

Jalava, Heikki
Nimeke: Maalinnunrata
Tekijät: Jalava, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523794924
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.10.2024
Ilmestymispäivä: 15.10.2024
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Syksy 2024
Tulossa
Puhuttava runo
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Maalinnunrata on tähänastisista kokoelmista kirjailijan henkilökohtaisin. Se on kuvaelma menetyksestä, pilaantuneista ihmissuhteista, ja miten näiden tapahtumien jälkeen vaikeinta ei ole olla onneton, vaan opetella luottamaan onneen.

Runokokoelma alkaa koskettavalla omistuksella, joka avaa lukijalle näkymän kokoelman mielenmaisemaan: Omistettu perheeni edesmenneille: äidilleni Airille ja veljelleni Pekalle, joiden kanssa haluaisin muistaa asioita, joita en ole kokenut.

Heikki Jalava (s. 1988) on Helsingissä asuva runoilija, joka on tähän mennessä julkaissut kaksi kokoelmaa: Maailma on jälleen vieraampi (Sanasato 2012) ja Olisit edes kivi (Basam Books 2021). Jalavan tyylille ominaista on unenomaisten maailmoiden luominen, joissa hän tasapainottelee absurdin huumorin ja koskettavuuden rajamailla. Tuomas Aitonurmi kirjoitti Runografiin Jalavan edellisestä kokoelmasta: ”Olisit edes kivi kuljettaa lukijaa villillä tavalla – papukaijoja ja puskutraktoreita oppii katsomaan uudesta kulmasta. Teos avaa mahdollisuuksia toisenlaisille aluille.” (Tuomas Aitonurmi, Runografi). Jalava on esiintynyt paljon runotapahtumissa ja tekee stand up -komiikkaa, jossa hyödyntää runoutensa keinoja.


Suosittelemme myös