Lintujen matka

Attar, Faridaddin; Hämeen-Anttila, Jaakko
Nimeke: Lintujen matka
Tekijät: Attar, Faridaddin (Kirjoittaja)
Hämeen-Anttila, Jaakko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527240168
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Basam Books klassikko
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Persialaisen 1200-luvun suufimystikon mestariteos on yksi maailmankirjallisuuden väkevimpiä ja kaunopuheisimpia allegorioita Jumalan rakastajan tiestä kuninkaansa luo. Kun kaikki maailman linnut kokoontuvat ja huomaavat että heiltä puuttuu kuningas, harjalintu lupaa johdattaa heidät suuren ja voimakkaan Simurghin luo.

Lintuparven alkuinnostus vaihtuu pian epärointiin: satakieli ei raaski luopua rakkaasta ruusustaan, riikinkukko tyytyisi portinvartijan koppiin, eikä ankka, puhdasmielinen askeetti, voi elää ilman vettä. Ennen kuin päästään lähtemään, harjalinnun on kumottava verukkeet opettavaisin tarinoin, joissa huumori ja satiiri yhdistyvät syvälliseen, mystiseen kauneuteen. Näin muodostuva kaleidoskooppikuva kertookin meistä ihmisistä: mitkä ovat meidän verukkeemme olla lähtemättä matkaan kohti sitä ainoata todellista päämäärää, joka ihmisellä voi olla?

Lintujen matka jatkaa professori Jaakko Hämeen-Anttilan innostavaa hanketta suomentaa alkuteksteistä persialaisen kulttuurin tärkeimmät kirjalliset aarteet.


Suosittelemme myös