Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Lilin laulu — Opas yksilön kasvuun ja kasvatukseen

Pajuniemi, Jussi
Nimeke: Lilin laulu — Opas yksilön kasvuun ja kasvatukseen
Tekijät: Pajuniemi, Jussi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790094
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Yhteiskunta
Kirjat A-Ö
Filosofia
Psykologia
Tulossa
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
"Lili rakastaa laulamista, mutta hän ei koskaan halua laulaa ääneen - ei edes musiikintunneilla."

Lilin laulun näkökulman mukaan nykyisessä sosio-kulttuurisessa paineessa ehdollistuneella kasvatuksella luodaan teknologiasta riippuvaisten, pelokkaiden, ylisuorittajien, egoististen menestyjien, välinpitämättömien ja väliinputoajien sukupolvea. Kirjassa pohditaan, miten me kasvattajat olemme vaarassa hävittää holistisen inhimillisyyden, jossa kehollisuus, hyve-etiikan totuudellisuus, oikeellisuus ja kauneus ovat itseohjautuvan ja vapautta korostavan kasvatuksen tärkeimpiä ideaaleja.

Kirja ei vain esittele yhteiskunnallisia ja yksilöllisiä ongelmia, vaan tarjoaa psykologisesti, pragmaattisesti ja fenomenologisesti avautuvan kehollis-tiedollisen paradigman, jonka filosofian juuret löytyvät mm. J.V. Snellmanin, Reijo Wileniuksen, John Deweyn, Rudolf Steinerin sekä Maurice Merleau-Pontyn ihmisyyttä tutkivista teoksista. Lilin laulussa esiteltävä kehollistiedollinen oppiminen ei tarkoita valmiiden vastausten tarjoamista vaan lapsen kasvuprosessin ymmärtämistä ja siihen osallistumista. Kehollis-tiedollisen kasvatuksen prosessi kysyy enemmän kuin antaa vastauksia - lapsesta voi tulla itsensä ymmärtäjä ja opettaja, jolloin hän saa kasvattajilta mahdollisuuden liittyä itsenäisesti tämän yhteiskunnan eettiseksi ja vapaudesta ohjautuvaksi jäseneksi haluamallaan tavalla.

Jussi Pajuniemi on 45-vuotias opetuksen ja kasvatusalan ammattilainen. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri ja ammateiltaan luokanopettaja ja kokonaisvaltainen joogaohjaaja.


Suosittelemme myös