Huoletta ja hölmönä

Ryookan
Nimeke: Huoletta ja hölmönä
Tekijät: Ryookan (Kirjoittaja)
Nieminen, Kai (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523791862
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 195
Tuoteryhmät: Kirjat
Klassikot
Runous
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
”Minun runoni eivät ole runoja. / Vasta kun ymmärrät, etteivät runoni ole runoja / voimme ryhtyä keskustelemaan runoudesta.”

Basam Books julkaisi vuonna 2000 yli kolmensadan runon valikoiman japanilaisen 1758-1831 eläneen zenmunkki Ryookanin runoja. Kirjan nimeksi tuli yksi Ryookanin käyttämistä kirjailijanimistä, Suuri hupsu. Myöhemmin siitä otettiin vielä kolme loppuunmyytyä painosta. Suomentaja Kai Nieminen on valinnut osan jo julkaistuista runoista ja suomentanut lukuisia uusia tähän uuteen, entistä mietteliäämpään valikoimaan.

Runoissa kohtaamme edelleen valoisan huolettoman kerjäläismunkin, joka leikkii kylän lasten kanssa ja siemailee iltaisin viiniä heidän vanhempiensa seurassa: Ryookanin joka rakastaa tanssimista ja laulamista. Tutustumme kuitenkin entistä paremmin myös mietiskelijään, joka pohtii lähimmäisenrakkauden ja itsekkyyden, nöyryyden ja ylpeyden ristiriitoja. Koska hän on suuri hupsu, hän ei saarnaa vaan kysyy ja ihmettelee. Uskosta tai epäuskosta, buddhalaisuuden koulukunnista ja oppisuunnista riippumatta Ryookan on koko Japanin rakastama runoilija ja opettaja, joka eli niin kuin opetti.


Suosittelemme myös