Krishnamurti — Elämäkerta

Lutyens, Mary
Nimeke: Krishnamurti — Elämäkerta
Tekijät: Lutyens, Mary (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523794689
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.5.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.5.2024
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Itseapukirjallisuus
Uskonnot ja hengellisyys
Käännetty tietokirjallisuus
Kirjat A-Ö
Syksy 2023
Kevät 2024
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Jiddu Krishnamurti (1895–1986) on aikamme tunnetuimpia ja kiehtovimpia henkisiä opettajia. Häneltä ovat saaneet vaikutteita esimerkiksi Jawaharlal Nehru, David Bohm, Dalai Lama, Aldous Huxley, Henry Miller, G. B. Shaw ja Jackson Pollock.

Krishnamurti kiersi kuuden vuosikymmenen ajan eri puolilla maailmaa kertomassa näkemyksistään. Hänen keskeinen opetuksensa oli, että ihmisten tulisi ymmärtää itseään voidakseen vapautua uskonnollisista, poliittisista ja tieteellisistä ehdollistumista.

Elämäkerrassa luodaan kattava katsaus Krishnamurtin ajatteluun. Teoksen kirjoittaja Mary Lutyens, joka tunsi Krishnamurtin henkilökohtaisesti yli 70 vuoden ajan, valottaa myös seikkaperäisesti tämän yksityiselämää.

Krishnamurtin mielestä ihmisen aiheuttamat ongelmat ovat koko planeetalle vakava uhka, mihin hän esitti ratkaisuksi perustavanlaatuista muutosta ihmisen mielessä, aivoissa ja sydämessä.

Muutos tapahtuu, kun oivallamme, että tarkkailijan ja tarkkailtavan välissä ei ole rajaa. Me olemme maailma, ja kun me muutumme, maailma muuttuu.

Teoksen on suomentanut Antti Immonen.


Suosittelemme myös