Kovalla kädellä

Näsi, Liisa
Nimeke: Kovalla kädellä
Tekijät: Näsi, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337660
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Liisa Näsi: Mitä olen oppinut editoinnista
Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä
Kirjat
Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Aurinkorannikko, Fuengirola, Jyväskylä, lähisuhdeväkivalta, psykologinen jännäri, väkivalta
Hänen sanansa yhdessäolosta hautaan asti eivät enää kuulosta romanttisilta vaan enteellisiltä.

Kovalla kädellä on psykologinen jännäri vallan väärinkäytöstä läheisissä ihmissuhteissa. Väkivalta ei katso sukupuolta: hakkaaja voi olla kuka tahansa, hakattu voi olla kuka tahansa. Mikä saa ihmisen alistumaan henkiselle, taloudelliselle ja fyysiselle väkivallalle? Miksi tappaminen on joillekin helpompaa kuin tapaaminen?

Minna Arasuo ei saa koulutustaan vastaavaa työtä ja viimeisinkin pätkätyö kariutuu. Rahapulassa hän menettää asuntonsa ja joutuu muuttamaan mummonsa rintamamiestalon yläkertaan. Tunnelin päässä pilkottaa valoa, kun Facebook-postaus poikii työkeikan Jyväskylän omalta julkkikselta, kansainvälisesti arvostetulta tiedenaiselta. Minnan tulee matkustaa Espanjan Aurinkorannikolle Fuengirolaan keräämään tietoja naisen ex-puolisosta, joka virittelee huoltajuuskiistaa tyttärestä. Lokakuun ankeuden ja stalkkaavan, entisen miesystävän jyrätessä päälle Minna ottaa työn mielellään vastaan. Espanjassa keikka saa kuitenkin odottamattoman käänteen. Jokaisella on salaisuutensa, mutta joidenkin salaisuudet ovat julmempia kuin toisten.

Liisa Näsi on koulutukseltaan fil.maisteri. Häntä kiehtoo, millaista todellisuutta sanoilla luodaan. Työnohjaajana ja kouluttajana mm. lastensuojelussa, perhetyössä ja kotipalvelussa hän tuli tutuksi perhe-elämän vaiettujen puolien kanssa. Kovalla kädellä on hänen toinen kirjansa. Esikoisteos, novellikokoelma Eilispäivä ei kuole ilmestyi 2019. Sekin käsittelee kepeästi kipeitä asioita.

En uskalla nukkua. Herääminen on yhtä kauheaa. Eniten minua hirvittää, että kymmenen vuoden kuluttua herään samanlaiseen aamuun kuin tänään.


Suosittelemme myös