Kokonaisuuden näkemisen taito — Johdatus integraaliseen ajatteluun

Jakonen, J-P; Kamppinen, Matti
Nimeke: Kokonaisuuden näkemisen taito — Johdatus integraaliseen ajatteluun
Tekijät: Jakonen, J-P (Kirjoittaja)
Kamppinen, Matti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527240106
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tuotteesta on tulossa uusintapainos 28.2.2021 ja tuote toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 28.2.2021
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Yhteiskunta, filosofia, taide
Itseapukirjallisuus
Tulossa
Työelämä
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: ajattelu, kokonaisvaltaisuus, hahmottaminen, tieto, viisaus, aika, elämänfilosofia
Ymmärrys maailmasta on lisääntynyt viimeisten vuosikymmenten aikana. Tietoverkkojen ansiosta tieteenalojen, uskontojen ja erilaisten henkisten perinteiden tulkinnat ovat kenen tahansa saatavilla, tulkittavissa ja käytettävissä.

Runsaudella on kääntöpuolensa. Tietotulva, informaatioähky, valeuutiset ja totuudenjälkeinen aika koettelevat ymmärryksen työkaluja. Siksi on entistäkin tärkeämpää nähdä kokonaisuuksia, sitä miten asiat liittyvät toisiinsa ja miten erilaiset totuudet mahtuvat samaan maailmaan. Integraalinen, näkökulmia yhdistävä ajattelu ja sitä edistävä monialainen koulutus on yksi vastaus tähän aikamme haasteeseen, jonka kohtaavat yhtä hyvin koululaiset, opiskelijat kuin eri alojen asiantuntijatkin.

Integraalinen ajattelu tarkoittaa tiivistetysti kokonaisuuksien näkemisen taitoa, sitä miten eri asiat liittyvät toisiinsa, ja miltä todellisuus näyttää eri näkökulmista katsottuna.

Filosofian tohtori J-P Jakonen on yrittäjä, kirjailija ja kolmen lapsen isä. Hän on aikaisemmin kirjoittanut teokset Kukoistavan johtajan käsikirja (yhdessä Keijo Halisen kanssa, Basam Books 2011), Kotona kosmoksessa (Basam Books 2013), Stressivapaa johtaja (Basam Books 2015) ja Stressivapaa yrittäjä (Viisas Elämä 2016).

Matti Kamppinen on Turun yliopiston dosentti ja uskontotieteen yliopistonlehtori historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella. Hän on tutkinut noituutta ja shamanismia Perun sademetsäalueella, kognitiotieteen ja tulevaisuudentutkimuksen filosofiaa, aikakäsitysten kulttuurisidonnaisuutta, ekosysteemipalveluita ja yritysvastuuta, teknologian ja riskien mentaalisia malleja sekä systeemiajattelun suhdetta viisauteen ja henkisyyteen.


Suosittelemme myös