Koko keho hengittää

Rautaparta, Malla
Nimeke: Koko keho hengittää
Tekijät: Rautaparta, Malla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793781
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 13.9.2023
Ilmestymispäivä: 13.9.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Tulossa
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Syksy 2023
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Koko keho hengittää kertoo havainnollisin kuvin miten terveyttä edistävää ja ylläpitävää hengittämistä voi harjoitella. Anna ajatus hengityksellesi.

Miten hengityselimistö ja hengityksen aikaansaavat lihakset toimivat? Kuinka ottaa koko keho mukaan hengittämiseen? Alati mukana kulkeva elämää rytmittävä voimavara jää usein arjessa huomioimatta. Anna tietoisesti tilaa kehoa ja mieltä tervehdyttävälle hengitykselle.

Hengittäminen on aluksi automaattista. Hengittäminen voi olla myös tietoista harjoittelua. Sen tavoitteena kutsua esiin ne käyttämättömät voimavarat, jotka edistävät terveyttä ja hyvinvointia.

Tietoisella hengittämisellä voi oppia säätelemään autonomisen hermoston toimintaa ja vaikuttamaan mielialaan. Tietoinen hengitys myös liikuttaa ihmistä sisältäpäin. Liike alkaa rintakehästä, se pitää selkänikamat ja sisäelimet hienovireisessä liikkeessä. Parhaimmillaan hengityksen liike väreilee rengaslaineen tavoin koko kehoon.

Malla Rautaparta on joogaopettaja, neurologian fysioterapeutti, kulttuuriantropologi, tietokirjailija ja Manipura-joogastudion perustaja. Hän on kehittänyt kehittänyt ja ohjannut raskausjoogaa yli 20 vuoden ajan. Rautaparta tutkii kehollisuutta mm. joogaopettaja Vanda Scaravellin ja buddhalaisen kehomeditaatio-opettajan Will Johnsonin viitoittamilla poluilla. Malla Rautaparralta on aikaisemmin julkaistu muun muassa teos Synnytyksen liike ja rytmi – Opas synnyttämisen matkalle (Basam Books 2021).


Suosittelemme myös