Kirjeet Luciliukselle

Seneca, Lucius Annaeus; Oikarinen, Antti T.
Nimeke: Kirjeet Luciliukselle
Tekijät: Seneca, Lucius Annaeus (Kirjoittaja)
Oikarinen, Antti T. (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527240366
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.11.2020
Ilmestymispäivä: 30.11.2020
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 460
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Yhteiskunta, filosofia, taide
Itseapu- ja rajatietokirjallisuus
Klassikot
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
Senecan etiikkaa ja moraalia käsittelevä Kirjeet Luciliukselle (Epistulae morales ad Lucilium) on hänen filosofisen tuotantonsa kirkkain helmi, kosmopoliittinen ihmisrakkauden testamentti.

Seneca kirjoitti nämä epämuodolliset mutta retorisesti loistokkaat, lämminhenkiset mutta aiheiltaan vakavat kirjeet ystävälleen viimeisinä elinvuosinaan. Kirjeissään Seneca etsii keinoja hyveen, viisauden ja onnellisuuden saavuttamiseksi, luonnonmukaisen elämäntavan löytämiseksi ja kuolemanpelon voittamiseksi.

Suvaitsevaan ja epädogmaattiseen tyyliinsä stoalainen Seneca lainaa myös kilpailevien koulukuntien ajattelijoita. Hänen kirjeensä ovatkin yksi tärkeimmistä stoalaisen ja hellenistisen filosofian lähteistä. Yläluokan elostelua ja rappiota säälimättä kurittavine kaskuineen ne avaavat myös kiehtovan ikkunan roomalaiseen arkeen ja historiaan. Kirjeet Luciliukselle on humanismin ikuinen klassikko, jonka filosofia ja jälkipolville suunnatut elämänohjeet ovat edelleen yhtä ajankohtaisia kuin varhaisen keisariajan Roomassa.

Suomentaja, filosofian maisteri Antti T. Oikarinen (s. 1977) on Tampereella toimiva filosofi ja latinan kääntäjä, jonka kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa historia, klassinen humanismi ja antiikin stoalainen filosofia.


Suosittelemme myös