Kirjeet Luciliukselle

Seneca, Lucius Annaeus
Nimeke: Kirjeet Luciliukselle
Tekijät: Seneca, Lucius Annaeus (Kirjoittaja)
Oikarinen, Antti T. (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527240366
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 701
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Klassikot
Filosofia
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antiikin filosofia, stoalaisuus, etiikka, filosofit
”Ylittämättömässä asemassa seisoo sielu, joka on hylännyt ulkoisen ja turvaa itsensä omalla linnoituksellaan; jokainen keihäs putoaa sen alapuolelle.”

"Kirjeet Luciliukselle" on stoalaisen filosofian jykevä klassikkoteos. Senecan ystävälleen kirjoittamat kirjeet opastavat etsimään mielenrauhaa ja onnellisuutta stoalaisesta filosofiasta. Stoalaisuuden päämääränä on viisas ja hyveellinen elämä, joka on sopusoinnussa koko maailmankaikkeuden kanssa.

Senecan vaikuttavat ja tarkkanäköiset kirjeet piirtävät eloisan kuvan elämästä ja ihmisistä Roomassa keisari Neron valtakaudella. Ne kertovat paheista ja ylellisyyksistä, orjista ja gladiaattoreista, julmuuksista ja sankariteoista. Lämminhenkiset ja humoristiset tarinat vuorottelevat vakavien ja ylevien kertomusten kanssa. Kaikesta kokemastaan Seneca pyrkii löytämään jonkin viisauden ja filosofisen opetuksen, joka voi tehdä ihmisestä järkevämmän ja paremman.

"Kirjeet Luciliukselle" on vuosisatojen ajan innoittanut, lohduttanut ja rohkaissut lukijoita. Laajan teoksen on latinankielisestä alkutekstistä suomentanut Antti T. Oikarinen. Senecan lisäksi Oikarinen on kääntänyt myös Ciceroa, Valerius Maximusta, Grotiusta ja Scrutonia.

Roomalainen stoalainen filosofi Lucius Annaeus Seneca (n. 4 eaa. - 65 jaa.) oli yksi antiikin merkittävimmistä ajattelijoista. Tuotteliaana proosa- ja näytelmäkirjailijana, runoilijana sekä luonnontieteilijänä kunnostautunut Seneca oli myös valtiomies, joka toimi keisari Neron opettajana ja neuvonantajana.


Suosittelemme myös