Kielletyt tunteet

Wharton, Edith
Nimeke: Kielletyt tunteet
Alkuteos: The Reef
Tekijät: Wharton, Edith (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523792654
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.4.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Alkuteos: The Reef
Kustantaja: Basam Books
Sarja: Klassikko
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 313
Tuoteryhmät: Klassikkosarja
Käännetty kaunokirjallisuus
Kevät 2023
Kirjat
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kielletyt tunteet (The Reef, 1912) on psykologinen ihmissuhdedraama, jonka päähenkilöt ovat leskeksi jäänyt Anna Leath, hänen nuoruudenrakastettunsa, diplomaatti George Darrow ja nuori nainen nimeltä Sophy Viner.

Anna ja George tapaavat vuosien jälkeen ja rakastuvat uudelleen. George odottaa Annan kutsuvan hänet luokseen vierailulle Ranskan-kotiinsa Givrén linnaan. Kun Anna epäröi sitoutumista, turhautunut George heittäytyy Pariisissa irtosuhteeseen kauniin Sophyn kanssa.

Lopulta Georgen vierailu Annan luokse toteutuu. Ennen heidän avioitumistaan Anna haluaa kuitenkin vielä varmistaa, ettei hänen poikapuolensa Owenin hääsuunnitelmien edessä ole mitään estettä. Kaikki Givréssä odottavat kärsimättöminä, että Owen esittelisi heille morsiamensa. Tämän henkilöllisyyden paljastuminen asettaa Georgen kiusalliseen asemaan ja nostattaa kaikissa osapuolissa tukahdutettujen tunteiden myrskyn.

Edith Wharton (o.s. Jones, 1862-1937) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka oli sekä kriitikkojen että yleisön suosikki. Hän kuvasi hienoston elämää ja yhteiskunnallisia ongelmia, etenkin naisten asemaa. Hänen tunnetuin teoksensa on Viattomuuden aika (1920). Wharton sai ensimmäisenä naiskirjailijana Pulitzer-palkinnon ja Yhdysvaltojen tiede- ja kirjallisuusakatemian kultamitalin. Psykologisen realismin mestari Henry James ylisti Kiellettyjä tunteita Whartonin parhaaksi teokseksi.

Teoksen suomentaja Antti Immonen on kääntänyt kymmeniä tietokirjoja ja romaaneja, muun muassa monia romantiikan ajan klassikoita.


Suosittelemme myös