Kävelemisen taito

Thoreau, Henry David; Envall, Markku
Nimeke: Kävelemisen taito
Alkuteos: Walking
Tekijät: Thoreau, Henry David (Kirjoittaja)
Envall, Markku (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522601131
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 3. painos, 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 77
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Klassikot
Yhteiskunta, filosofia, taide
Hyvinvointi ja jooga
Itseapukirjallisuus
Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: kävely, elämäntaito, elämänfilosofia, luonto, kokemukset, luontosuhde
"Jos olet valmis hylkäämään isäsi ja äitisi, veljesi ja sisaresi, vaimosi ja lapsesi ja ystäväsi, enää koskaan heitä näkemättä - jos olet maksanut velkasi, tehnyt testamenttisi, järjestänyt asiasi ja olet vapaa mies - niin olet valmis kävelylle."

Kävelemisen taito on amerikkalaisen luonnonfilosofin Henry David Thoreaun (1817-62) luonnon villeyden ja kuljeskelun taidon ylistys. Kirjailijan mukaan ihmisellä on ikimuistoisista ajoista ollut halu vaeltaa, lisäksi nimenomaan idästä länteen. Thoreau kirjoittaa ihmisestä, yhteisöstä sekä niiden suhteesta luontoon. Kirja on puolustuspuhe ihmisen ja luonnon ykseydelle ja luonnolliselle vapaudelle. Villin luonnon lisäksi kirjoittaja ylistää luonnonmukaista ihmistä.

Thoreau tunnetaan yhteiskuntakriitikkona, runoilijana, filosofina ja kiihkeänä kansalaisoikeuksien puolustajana. Hänen suurin rakkauden kohteensa oli kuitenkin luonto ja luonnollinen vapaus, joka ihmiseltä uhkaa nykyään kadota yhteiskunnan syövereihin. Kävelemisen taito on viehättävä kartta päämäärättömään luonnossa kuljeskeluun ja vapauteen.


Suosittelemme myös