Juoksen, siis olen

Hemmilä, Jari
Nimeke: Juoksen, siis olen
Tekijät: Hemmilä, Jari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337332
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 164
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Hyvinvointi
Kirjastoluokka: 79.11 Yleisurheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: juoksu, liikunta, kuntoliikunta, harrastukset, harjoittelu, kokemukset, juoksijat, harrastajat
Avainsanat: juokseminen, juoksu, juoksunmaisema, liikunnan filosofia, liikunta, läsnäolo, toveruus
Ihminen oppii juoksemaan konttaamisen ja kävelyn jälkeen, joten ihmiselle juokseminen edustaa jalostuneinta tapaa liikkua luonnollisella tavalla. Juoksu itsessään voi kuitenkin olla paljon enemmän kuin vain luontainen liikuntamuoto, ja tällöin juoksemisen ulkoiset arvot jalostavat ja herkistävät ihmisen sisäisen juoksumaiseman kohti ulkoista elämänviisautta.

Kirjan Juoksen, siis olen kappaleissa käsitellään filosofisella tavalla juoksemisesta ihmisen elämään oivallettavia arkiaiheita, kuten keskeneräisyys, läsnäolo, toveruus, epäilys ja riippuvaisuus. Kirjan tavoitteena on osoittaa lukijalle juoksemisen tarjoamat mahdollisuudet kehittää sisäistä sielunmaisemaa kohti henkevöityviä ulkoisia arvoja.

Jari Hemmilä (s. 1959) aloitti juoksemisen varsinaisesti vuonna 1973 ja 47 vuoden aikana hän on juossut yli 200 000 kilometriä. Vuosikymmenen aikana juokseminen on ollut kiinteällä tavalla osa hänen elämäänsä niin juoksijana, valmentajana, luennoitsijana kuin toimittajanakin. Kilpajuoksijana Jari Hemmilä voitti 1980-luvulla Suomen mestaruuksia ja edusti Suomea maaotteluissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.


Suosittelemme myös