Joutilaan vaelluksesta — Lukuja Chuangtsen kirjasta

Chuangtse
Nimeke: Joutilaan vaelluksesta — Lukuja Chuangtsen kirjasta
Tekijät: Chuangtse (Kirjoittaja)
Nieminen, Pertti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522603616
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 370
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Klassikot
Käännetty kaunokirjallisuus
Runous
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elämänfilosofia, taolaisuus, itämainen filosofia, elämäntaito
Chuangtsen kirja koostuu tarkkanäköisistä ja pisteliään kriittisistä mutta hersyvän huumorin sävyttämistä tarinoista ja anekdooteista. Yhteistä kaikille kertomuksille on, että niissä herjataan sitä ihmisen suurta viisautta, joka tosiasiassa johtaa useammin kaaokseen ja sekasortoon kuin todelliseen hyötyyn ja hyvään. Chuangtse neuvoo epäilemään kaikkia valmiiksi annettuja totuuksia ja seuraamaan luonnon järjestystä ja sen tapaa toimia pyrkimättä puuttumaan asioiden kulkuun.

Joutilaan vaelluksesta esittelee klassisen kiinan nautittavinta proosaa, jonka kieli ja logiikka toimivat yhä täysin vastaansanomattomasti.

Pertti Nieminen (1929-2015) oli runoilija ja suomentaja, joka on julkaissut kuusitoista omaa runoteosta ja suomentanut huomattavan määrän kiinan klassista runoutta sekä taolaista filosofiaa. Basam Books on aiemmin julkaissut mm. hänen suomentamansa teokset: Mary Oliver: Joutsen. Runoja ja proosarunoja (2011) Laotse: Tao te ching - kirja Taon toteutumisesta (2013) sekä D. H. Lawrence: Kun ihmiset ovat olevinaan jumalia.


Suosittelemme myös