Joka kolmas suomalainen

Häkkinen, Kari
Nimeke: Joka kolmas suomalainen
Tekijät: Häkkinen, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337394
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.10.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.10.2020
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Tulossa: tilaa ennakkoon!
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: eutanasia, hyvä kuolema, selviytymistarina
Kaikilla ei ole varaa hyvään kuolemaan. Kreikaksi Eu-thanatos eli hyvä kuolema konkretisoituu teoksen alkusivuilla erään sytostaattihoidoistaan luopuneen suomalaisen elämän päättyessä avustettuun itsemurhaan. Korkeista kustannuksista hän huolehtii itse. Selviytymistarinan taustalla kaikuu kokemusasiantuntijuus, kun juonessa syvennytään vakavasti sairastuneen potilaan elämänvaiheisiin sekä eutanasiaan. Aiheen koskettavuudesta huolimatta huumori löytää sijansa, ja ikuisen rakkauden ja ystävyyden olemassa olosta kumpuaa toivo tulevaisuuteen.

Suomen Lääkäriliitto sekä eduskunnan enemmistö vastustavat eutanasian laillistamista maassamme. Lisäksi kristillisten kirkkojen kanta aktiiviseen eutanasiaan on kielteinen. Mitä sitten
ajattelevatkaan asiasta hoitotyötään tekevät henkilöt, entä kansalaiset? Se selviää edettäessä Syöpäsairaalan syövereistä potilaan kotona olevaan olohuoneeseen.

Kari Häkkinen on vantaalainen erikoissairaanhoitaja ja kirjailija. Ennen kirjailijaksi ryhtymistä hän kirjoitti kolumneja vapaana toimittajana Hämeen Sanomiin ja Hoivapalvelut -lehteen. Neljän peräkkäin ilmestyneen rikosromaanin jälkeen hän siirtyi fiktion kirjoittamisesta faktaan. Aikaisemmat teokset ovat Suomi 100 tunnuksen saanut muistelmateos Sydänääniä Karjalasta (2017) ja Psykiatrin päänavaus Hannu Lauerma (2019).


Suosittelemme myös