Itselleni — Keisarin mietteitä elämästä

Aurelius, Marcus; Ahonen, Marke
Nimeke: Itselleni — Keisarin mietteitä elämästä
Tekijät: Aurelius, Marcus (Kirjoittaja)
Ahonen, Marke (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527240175
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Sarja: Ikuiset klassikot
Painos: 11. painos, 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 314
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Klassikot
Yhteiskunta, filosofia, taide
Joululahjaideoita
Kirjastoluokka: 11.1 Vanhan ajan filosofia
Kansalliskirjaston asiasanat: antiikin filosofia, elämänfilosofia, stoalaisuus, etiikka, hyvä elämä, mielenrauha, elämäntaito, Rooman valtakunta, Marcus Aurelius
Marcus Aureliuksen Itselleni on Rooman keisarin mietekirja, jossa kiteytyy antiikin filosofian luonne aitona elämäntapana. Rooman valtakuntaa toisella vuosisadalla hallinnut Marcus Aurelius pyrki toteuttamaan stoalaisen filosofian opetuksia sekä yksityiselämässään että politiikassa.

Marcus Aureliuksen ajattelun ytimenä on ymmärrys ihmisen paikasta maailmassa, jossa yksilön hyveitä ovat oikeudenmukaisuus lajitovereitaan kohtaan, totuuden etsintä sekä mielentyyneys siinä tehtävässä, mikä hänelle on elämässä määrätty. Näihin hyveisiin keisari kannustaa väsymättä itseään - ja samalla lukijaansa.

Keisari tiesi kuinka elää hyvää elämää koettelevissa olosuhteissa, kuinka saavuttaa onnellisuus ja rauha kärsimyksen ja sekasorron keskellä ja kuinka tehdä eettisesti oikeita valintoja ilman omanvoitonpyyntiä. Itselleni on oikeamielisen hallitsijan kirjoittama kirja luonteenlujuudesta, johtajuudesta ja velvollisuudesta.

Tämä stoalaisen filosofian klassikko on innoittanut lukijoitaan vuosisadasta toiseen, ja se puhuttelee yhä jokaista, joka joutuu käyttämään valtaa, kohtaamaan vastoinkäymisiä tai uskoo parempaan huomiseen.


Suosittelemme myös