Iloa ja terveyttä — Naisen vaihdevuodet ja hormonit

Kajan, Maija
Nimeke: Iloa ja terveyttä — Naisen vaihdevuodet ja hormonit
Tekijät: Kajan, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337783
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Uusintapainos tulossa 30.4.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 3. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 235
Tuoteryhmät: Kirjat
Hyvinvointi
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: 59.57 Gynekologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vaihdevuodet, hormonaaliset vaikutukset, hormonihoito, terveysriskit, terveyshyödyt, kokemukset, hyvinvointi, ravitsemus, elintavat, ikääntyminen, naiset
Avainsanat: estrogeeni, hormonimuutokset, hyvinvointi, vaihdevuodet
Äänikirja, 2024
MP3
18,00 €

Kun naiset hymyilevät, koko kylä kukkii, sanotaan.

Iloisimmankin naisen hymy voi muuttua ärtymykseksi, masentuneisuudeksi ja ahdistuneisuudeksikin kun oma elimistö pettää vaihdevuosien alkaessa ja niiden jälkeistä aikaa elettäessä. Naisen terveyttä, iloa ja hyvinvointia ylläpitäneen estrogeenin eritys alkaa takkuilla. Moni kokee muuttuvansa itselleen vieraaksi, unettomaksi, kipuilevaksi, innottomaksi ja ponnettomaksi.

Kirja perustuu muutaman vuosikymmenen kokemuksiin ahdingossa olevien naisten hoitamisesta, omiin ja muiden naisten kokemuksiin sekä ennakkoluulottomasti ja kriittisesti arvioituun tutkimustietoon. Aidosti tarkoituksenmukaista hoitoa saaneiden naisten hymyt ovat taas syttyneet ja naiset ja läheisetkin ovat riemuinneet naisen ilon löytymisestä. Kirja sisältää tietoa ja tarinoita hormonimuutoksista ja niiden vaikutuksista naisen elämään ja terveyteen. Esillä ovat hormonihoidon ja siitä pidättäytymisen riskit ja hyödyt. Kirja kannustaa naisia löytämään oma tapansa elää suurten hormonaalisten muutosten aikaa, tehdä valintansa itseään kuunnellen ja tutkittuun tietoon perustuen -- jotta kylät taas kukkisivat.

Maija Kajan on tamperelainen gynekologi - naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Hänen mielestään gynekologia on lääketieteen hurmaavin alue. Gynekologiasssa saa kuunnella ja olla mukana miettimässä naisen elämän kokonaisuutta, sen monenlaisia murheita ja ongelmia mutta myös mahdollisuuksia ja riemuja. Tätä työtä hän on tehnyt reilusti yli kolmenkymmenen vuoden ajan Suomessa ja Afrikassa.


Suosittelemme myös