IIK! Iso A tuli taloon

Heikkinen, Piia
Nimeke: IIK! Iso A tuli taloon
Tekijät: Heikkinen, Piia (Kirjoittaja)
Holmberg, Pia (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523795075
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 1.9.2024
Ilmestymispäivä: 1.9.2024
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjat
Syksy 2024
Tulossa
Lapset ja nuoret
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: arkielämä, huumori, ilmasto, ilmastoahdistus, ilmastonmuutos, kertomakirjallisuus, kestävä kehitys, kestävä kehitys, kierrätys, koululaiset, kuvakirjat, lapset, lastenkirjallisuus, luonnonsuojelu, luontokato, perheet, sarjakuva, tieto, tietokirjat, toivo, ympäristöahdistus, ympäristökasvatus, ympäristötunteet, ystävyys
Opi ilmastonmuutoksesta, ymmärrä ympäristötunteita – helposti ja hauskasti!

”Joskus voi tuntua siltä, että maapallon kokoiset huolet painavat mieltä. Tällöin tarvitaan ripaus mielikuvitusta, tietoa, toivoa – ja yhdessä tekemisen voimaa.”

Topin mielestä maailma on vinksin vonksin. Äiti murehtii illat ISOSTA hiilijalanjäljestä, uutisissa varoitellaan metsäkadosta ja opettajatkin kuiskivat, että ilmasto ylikuumenee kuin koulusihteerin vanha älypuhelin. Vaikuttaa siltä, että maapallolla alkaa olla tukalat oltavat, HOT HOT!

Eräänä iltana tapahtuu kummia. Topin kotiin ilmestyy bioroskikselta ja bensalta haiseva otus, oikea YMPÄRISTÖHIRVITYS! Mitä ihmettä se tekee Topin kodissa? Mikä rooli Topin perheellä on omituisen vieraan suunnitelmissa? Entä jos otus onkin oikeassa ja Äiti Maan tulevaisuus voi näyttää valoisalta?

IIK! Iso A tuli taloon on hauska ja opettavainen koko perheen ekoseikkailu, joka auttaa lasta ymmärtämään muuttuvaa maailmaa ja kaikkia niitä tunteita, joita globaali ilmasto- ja luontokriisi voi aiheuttaa. Samalla se rohkaisee aikuisia pohtimaan arjen ekotekoja yhdessä lapsen kanssa. Helppolukuinen teos on höystetty perhe- ja koululaishuumorilla, koukuttavalla kuvituksella, tietoiskuilla ja tehtävillä. Kirja sopiikin mainiosti niin kotien kuin koulujen ympäristökasvatukseen.

Varoitus: myös aikuiset voivat viihtyä ja valaistua kirjan parissa.

Piia Heikkinen on Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva hyvinkääläinen kirjailija, maantieteilijä ja kahden lapsen äiti. Viestintäalalla työskentelevältä Heikkiseltä on ilmestynyt aiemmin aikuisten ja nuorten ympäristötunteita pohtiva esikoisromaani Ekotrippi (Basam Books 2021).

Sadun taikaa ja sarjakuvan henkeä yhdistävän kuvituksen takana on kirkkonummelainen kuvittaja Pia Holmberg. Kirjassa elävästi kuvattu koulumaailma on tuttu Holmbergille työn kautta: hän on toiminut erityisluokanopettajana parikymmentä vuotta.


Suosittelemme myös