Huumehelvetti ja paluu kuolemanportilta elämään

Ranta-Kallio, Kirsikka
Nimeke: Huumehelvetti ja paluu kuolemanportilta elämään
Tekijät: Ranta-Kallio, Kirsikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793798
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 12.5.2022
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: päihderiippuvuus, huumeriippuvuus, huumeiden käyttö, päihdeongelmat, raittius, päihdekuntoutus, päihdeongelmaiset, narkomaanit, läheiset, kokemukset
Avainsanat: päihderiippuvuus, huumeriippuvuus, huumeiden käyttö, päihdeongelmat, raittius, päihdekuntoutus, päihdeongelmaiset, narkomaanit, läheiset
Kovakantinen kirja, 2021

29,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
20,00 €

Nuori lahtelainen jääkiekkolupaus Pasi Tuomaila alkoi käyttää alkoholia 14-vuotiaana. Kun päihde ei tuonut nuorelle miehelle enää riittävää mielihyvää, se piti vaihtaa, uusiin kokemuksiin, uusiin nousuihin.

Ujosta, arasta ja vetäytyvästä pojasta tuli hyvin impulsiivinen ja räjähtelevä nuori, joka oli mukana monissa tappeluissa. Päihdepersoona oli välinpitämätön, vastuuton ja itsekäs, joka ei välittänyt siitä mitä teki, ei edes autoa ajaessaan.
”Musta tuli suuri ja mahtava, tuli tunne, että mua ei pysäytä mikään eikä kukaan ... piti vaan piikittää, jotta pysyi elossa ... se oli kuin uusi parisuhde, tutustuminen uuteen rakkauteen...”

Huumemaailma vei mukanaan Pasin pois Lahdesta, ja hän päätyi Helsingin kaduille. Tutuiksi tulivat niin Kontulan metsät, Rautatientorin seudut kuin yleiset vessat ja kerrostalojen rappukäytävät.

Kirja kertoo rajun tarinan 20 vuotta kestäneestä huumehelvetistä, sairastumisesta, kadulla elämisestä, itsemurhayrityksistä, vankimielisairaalasta sekä vankila- ja laitoskierteistä.

Nyt Pasi on ollut raittiina yhdeksän vuotta ja toimii tällä hetkellä arvostettuna päihdetyön ammattilaisena. Tie on ollut pitkä ja rankka, mutta Pasi haluaa omalla esimerkillään antaa niin päihteidenkäyttäjille kuin heidän läheisilleen toivoa siitä, että kenellä tahansa on mahdollisuus raitistua ja toipua kunhan saa vain oikeanlaista päihdekuntoutusta ja hoitoa.

Kirjassa on haastateltuina Pasin molemmat pojat, äiti, ystäviä ja eri alojen asiantuntijoita, esimerkiksi poliisit Juha Puurula ja Petri Helenius sekä lääkäri.
Lisäksi Pasin puolustusasianajaja Kari Aarrevuo, Marko Jantunen (entinen huippujääkiekkoilija, entinen toipuva narkomaani, työtoveri ja lapsuudenystävä) ja Ville Skinnari (Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri ja lapsuudenystävä).

Tässä yhteiskunnassa tarvitsemme ymmärrystä päihderiippuvuussairaudesta ja niistä mekanismeista, joita päihderiippuvuudessa on. Millä tavalla ne alkavat ohjailla päihderiippuvaisen ihmisen käyttäytymistä? Millä tavalla ihminen käyttäytyy läheisiään kohtaan ja miltä tilanne näyttäytyy läheisten silmissä? Muun muassa näihin kysymyksiin kirjassa annetaan vastauksia.

Vahva tarina nykyisestä isoisästä, jonka sydänkäyrä näytti sairaalassa vuonna 2012 suoraa viivaa.


Suosittelemme myös