Herkät johtajat

Valonmeri, Mari
Nimeke: Herkät johtajat
Tekijät: Valonmeri, Mari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793927
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.4.2023
Hinta: 40,00 € (36,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Työelämä ja talous
Kirjat A-Ö
Kirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: herkkyys (psykologia), johtaminen, johtajat, johtajuus, työelämä, persoonallisuuden piirteet, luonteenpiirteet, empatia, intuitio, eettisyys, vastuuntunto, psyykkinen kuormittavuus, jaksaminen, kokemukset
Herkät ihmiset ovat perinteisesti vältelleet kilpailua, kovaa liike-elämää ja johtotehtäviä. Herkillä johtajilla on kuitenkin paljon annettavaa, sillä tulevaisuuden johtajilta vaaditaan yhä enemmän niitä ominaisuuksia, joita herkällä ihmisellä tyypillisesti on: empatiakykyä, vahvaa intuitioita, näkemyksellisyyttä, eettisyyttä ja vastuunkantokykyä.

Usein herkän ihmisen potentiaali ja osaaminen jäävät kuitenkin huomioimatta, sillä herkät piilottavat helposti osaamisensa, jos he kokevat, että heistä yritetään vain hyötyä - eikä tekemisessä ole suurempaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Lisäksi he uupuvat oravanpyörässä muita helpommin varsinkin, jos he tekevät omien arvojen vastaista työtä.

Meillä on olemassa jo nyt johtajia, jotka tunnustautuvat erityisherkäksi. Toiset ovat löytäneet herkän puolensa vasta viime vuosina, sillä yhteiskunta ei ole perinteisesti arvostanut näitä piirteitä. Kirja sisältää herkkien johtajien haastatteluita sekä kirjailijan oman tarinan herkkyyden maailmassa.

Mari Valonmeri on psykologiaan erikoistunut HTM, entinen toimittaja ja työkykyjohtamisen kehittäjä - ja herkkä. Hän on kirjoittanut kolumneja ja blogeja yli kymmenen vuoden ajan.


Suosittelemme myös