Haamutiedostoja

Palanne, Laura
Nimeke: Haamutiedostoja
Tekijät: Palanne, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337103
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 85
Tuoteryhmät: Runous
Puhuttava runo
Kirjat A-Ö
Puhuttava runo: Haamutiedostoja
Kirjat
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Haamutiedostoja on runokokoelma traumaa seuraavasta sumusta, muistamisesta ja epävakaasta arjesta. Lapsuusmuistot, mustelmat, nettisivut, esikuvat ja taikaesineet muodostavat uuden vaihtoehtoisen todellisuuden. Runojen puhuja pohtii kuinka olla läsnä omassa kehossaan ja nykyhetkessä kun mielen taustalla toistuvat hallitsemattomasti katkonaiset muistot.

Surullista ja pelottavaa aikuisten maailmaa paetaan lapsuusmuistoihin, joissa syödään pikkusiskon kanssa suklaakarkkeja teltassa. Ajan kuluessa maailma löytää värinsä uudelleen ja onnen hetkiä löytyy eläimien silittelystä ja kanoottissa nautitusta kahvista. Kirjeessään katkolla olevalle Demi Lovatolle hahmo muistuttaa “sinulla, minulla ja meillä / on oikeus toipua ja olla onnellisia”.

Laura Palanne (s. 1991) on helsinkiläinen runoilija ja taiteilija. Palanne oli yksi Nuori Voima lehden Debytoi runoilijana -kilpailun voittajista vuonna 2018. Hän ohjannut ja käsikirjoittanut mielenterveysongelmia käsittelevän lyhytelokuvan “Maaginen Marla” (2016). Palanne inspiroituu internetistä, noituudesta, yliluonnollisista elokuvista ja onnellisista lopuista. Haamutiedostoja on hänen ensimmäinen runokokoelmansa.

"[...] arkinen lapsekkuus pelaa aistikkaasti kokoelman synkemmän pohjavireen kanssa"
--Carlos Lievonen, Nuori Voima 19.2.2021


Suosittelemme myös