Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Gnosis — Löytöretkiä sisimpään itseen

Tuominen, Pentti
Nimeke: Gnosis — Löytöretkiä sisimpään itseen
Tekijät: Tuominen, Pentti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790674
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Uskonnot ja hengellisyys
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: gnostilaisuus, uskonto ja uskonnot, kulttuurivaikutukset, historia
Kovakantinen kirja, 2019

29,90 €

Kirja kertoo mystisen alkutiedon (gnosiksen) matkasta muinaisen Egyptin mysteerikouluista Mesopotamian, Intian ja Lähi-idän uskontoihin ja antiikin
filosofien ajatteluun sekä esoteeristen veljeskuntien rituaaleihin aina meidän päiviimme saakka. Saamme vastauksen kysymykseen, miksi Jeesuksen
opettama gnosis on karsittu Uudesta testamentista. Saamme myös aihetta ihmetellä, miksi suurissa maailmanuskonnoissa kansalle ei kerrota kaikkia niitä vastauksia, joita heidän mystikkonsa ovat löytäneet ihmiskunnan perimmäisiin kysymyksiin. Kirjan päättää sulatteluosuus, jossa palapelin palaset loksahtavat kohdalleen.

Tekijä lähestyy aihetta tutkivan journalistin ja salapoliisin otteella, mistä syntyy uudenlaisia teorioita ja jonkin verran myös draamallista jännitettä. Faktat ja fiktiot muodostavat värikkään kudelman jättäen vastuun lopullisen mielipiteen muodostamisesta lukijalle. Kirja päättyy havaintoon, että ”Vuorelle johtaa monta polkua”, jotka kaikki päättyvät saman totuuden äärelle.


Suosittelemme myös