Ennen ja jälkeen

Westerberg, Caj
Nimeke: Ennen ja jälkeen
Tekijät: Westerberg, Caj (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793569
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 62
Tuoteryhmät: Puhuttava runo
Kirjat A-Ö
Kirjat
Runous
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Caj Westerbergin (1946-) viimeisin runokokoelma ilmestyy Basam Booksin Puhuttava runo -sarjassa! Westerberg on moninkertaisesti palkittu runoilija, ja tunnustettu mm. Tranströmerin, Beckettin ja Tua Forsströmin suomentajana.

Runokokoelma Ennen ja jälkeen jakautuu kolmeen osaan.

Ensimmäinen osa koostuu pääasiassa haiku-henkisistä pienistä runoista, joiden aihepiiri on useimmiten peräisin suoraan luonnosta. Sommitelma syntyy miellejohtumien vapaasta liikehdinnästä. Yksittäiset runot eivät ole kerronnallisesti sidoksissa keskenään, vaan vapaassa liikkeessä niin kuin ihmisen mieli. Runot toki tulevat jokseenkin samoihin aikoihin ja samasta päästä, mikä antaa niille sinänsä huomattavankin koheesion.

Toisessa osassa runoihin tulee lisää kestoa. Taaskin aihepiiri on luonto, tällä kertaa enimmäkseen ilmiöitä kirjoittajan pihapiiristä, toki myös muutama muusta lähtöisin oleva runo, paikallisesti kauempaa, tai muistumana menneiltä ajoilta. Silloinkin yleensä luonto keskiössä.

Kolmannessa osassa on viisi runoa. Niissä saa äänen rakkaus ja suru.

Caj Westerberg (s. 1946) debytoi 1967 runokokoelmalla “Onnellisesti valittaen”. Hän on julkaissut 20 runoteosta ja suomentanut runsaasti pääasiassa runoa ja proosaa ruotsista ja englannista ja hiukan myös ranskasta.

"Ennen ja jälkeen tuntuu kysyvän, mihin muistot menevät, kun kukaan ei enää muista niitä. Westerberg tarjoaa vaihtoehdoksi mielestäni lohdullisen aikakäsityksen. Se, mikä on ollut edes kerran, on jo ikuinen." (Niklas Ferm, Runografi)


Suosittelemme myös