Crescendo — Runoja arkeen ja juhlaan

Hirvenoja, Henri
Nimeke: Crescendo — Runoja arkeen ja juhlaan
Tekijät: Hirvenoja, Henri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790919
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Sarja: Puhuttava runo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 103
Tuoteryhmät: Kirjat
Puhuttava runo
Kirjat A-Ö
Runous
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Henri Hirvenojan Crescendo - Runoja arkeen ja juhlaan tuo esiin elämän suurimmat ja tärkeimmät hetket. Osa runoista on suoraan onnittelurunoja. Kirjan runot soveltuvat hyvin esitettäviksi eri juhlatilaisuuksissa. Kirjassa käydään läpi kronologisesti elämänkaarta: syntymä, koulunkäynti, nuoruus, ylioppilaaksi valmistuminen, jatko-opinnot, työelämän arki, eläkeläisyys.

Myös eroille on oma kappaleensa. Kirjan runot eläytyvät tilanteisiin, oli kyseessä sitten polttarit, häät, varpajaiset tai pikkujoulut.Tyylilajina on usein satiiri. Hirvenoja pohtii ja tarkastelee runojen taustalla nykyaikaa sekä sen ilmiöitä pilke silmäkulmassa.

"Henri Hirvenoja sanoittaa elämän käännekohtia tarjoten heijastuspintaa monen ikäisten tunnoille." (Siru Kainulainen, Turun Sanomat 2.6.2021)

"Parhaimmillaan runot osuvat sekä ajankohtaiseen että pysyvään." (Tuomas Aitonurmi, Runografi)

Henri Hirvenoja (s. 1970) on kokenut runoilija ja lavaesiintyjä. Häntä on luonnehdittu sanoin "raskasmielinen älykkö" ja hänen kirjoitustyyliään edellisessä kirjassaan "filosofis-meditatiivista runoutta". Crescendo on Hirvenojan viides runokirja.


Suosittelemme myös