Ajatustyön arvo — Henkinen työ ja ajan henki

Reunanen, Jyrki
Nimeke: Ajatustyön arvo — Henkinen työ ja ajan henki
Tekijät: Reunanen, Jyrki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523790605
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: Kirjat
Kirjat A-Ö
Syksy 2021
Työelämä ja talous
Filosofia
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkinen työ, käsitteet, käsiteanalyysi, henki (filosofia), joukkoäly, ajattelu, työ, lajit, arvostus, arvot, henkisyys, ajan henki, työelämä, kulttuuriperintö
E-kirja, 2021
EPUB
16,00 €

Oivaltava, yllättävä, perusteellinen ajatustyön analyysi.

Monet intoilevat digitaalisesta tietojenkäsittelystä, mutta mitä on tajunnallinen tietojenkäsittely kohteidensa käsitteillä ja ideoilla. Miten ajattelu eroaa mielikuvien virrasta? Ajatustyön arvo liittyy myös henkisen työn talouteen, olisiko ajatustyö arvoa luovaa ja siten rikkauden lähde. Ongelmana työmarkkinoilla on, paljonko henkistä työtä tehdään palkattomana työnä?

Ihmisten enemmistö tekee nykyään jonkinasteista henkistä työtä. Henkinen työ kattaa tieteet, taiteet, joukkotiedotuksen, hallinnon ja politiikan. Hengen käsite tarkoittaa joukkotajuntaa, jolloin ajan henki ilmenee ennemmin sähköisen median kautta kuin meedioiden istunnoissa. Kirja on suunnattu ensi sijassa näille henkisen työn tekijöille.

VTT Jyrki Reunanen on tehnyt väitöskirjan: Asiantuntijavalta ministeriöissä. Hän on tutkinut tahdonmuodostusta, idean käsitettä ja luovaa ajattelua.


Suosittelemme myös