Ajasta iäisyyteen — Tieteen, filosofian ja uskonnon näkökulmia kuolemaan

Ylirönni, Anssi
Nimeke: Ajasta iäisyyteen — Tieteen, filosofian ja uskonnon näkökulmia kuolemaan
Tekijät: Ylirönni, Anssi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523793958
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.4.2024
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Kirjat
Filosofia
Kirjat A-Ö
Kevät 2024
Uutuudet
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuolema, kuolemakäsitykset, kuolemansyyt, elämän tarkoitus, elinaika, ihmisyys, elämä, filosofia, biologia, uskonto ja uskonnot
Kuolema on aihe, joka koskettaa meistä jokaista henkilökohtaisesti. Ajasta iäisyyteen tarjoaa monitieteellisen ja syvällisen katsauksen kuolemasta ilmiönä sekä siitä esitetyistä ajatuksista ja tulkinnoista.

Anssi Ylirönni lähestyy aihetta erilaisten filosofisten suuntausten kautta. Lisäksi hän tarkastelee kuolemaa biologian näkökulmasta, käsitellen myös muiden lajien kuolemaa ja kuolemaa osana luonnon kiertokulkua. Planeettamme elämä muodostaa keskenään vuorovaikuttavan verkoston. Kaikki, mikä elää, myös kuolee, eikä ihminen ole ainoa laji, jonka jäsenet ovat kuolevaisia. Silti kuolemasta ei ole juurikaan kirjoitettu biologian tai toisten lajien näkökulmasta.

Kuoleman varjo seuraa kaikkia eläviä olentoja. Elämän ja kuoleman erottamattomuus johdattaa kysymään, mitä elämä on. Mikä on se, joka kuolee? Entä mikä on tietoisuus, joka kuolemassa sammuu? Miksi on elämää ja olemista?

Anssi Ylirönni on on tietokirjailja, bioanalyytikko ja YTM.


Suosittelemme myös