Africa — Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä

Petrarca, Francesco
Nimeke: Africa — Laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä
Tekijät: Petrarca, Francesco (Kirjoittaja)
Kallela, Maija-Leena (Kääntäjä)
Oksala, Teivas (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527240311
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 447
Tuoteryhmät: Kirjat A-Ö
Kirjat
Klassikot
Runous
Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Roomalaiset ovat taistelleet Pohjois-Afrikasta Italiaan tunkeutunutta Hannibalia vastaan yli kymmenen vuotta, ja sotaa käydään eri puolilla valtakuntaa. Väsymys, pelko ja epätoivo ovat jo saaneet vallan, kun hispanialaisten joukkojen johtoon nousee nuori Publius Cornelius Scipio. Lyhyessä ajassa hän valtaa Iberian niemimaan takaisin roomalaisille ja valmistautuu torjumaan Karthagon uhkan lopullisesti.

Petrarcan runoeepos rakentuu karismaattisen Scipio Africanuksen ympärille. Nuori sotapäällikkö
saa henkisen valmennuksensa suureen tehtäväänsä unimaailmassa, jossa häntä opastavat hänen sankareina kaatuneet isänsä ja setänsä.

Ratkaiseva taistelu käydään Pohjois-Afrikassa Zaman lähellä. Eepos nousee uusiin myyttisiin ulottuvuuksiin, kun Rooman ja Karthagon taivaalliset henkilöitymät vetoavat korkeimpaan jumaluuteen. Kohtalottaret ratkaisevat vaikean taistelun oikeamielisen ja hyveellisen Scipion eduksi. Eepos
huipentuu Scipion voitonjuhlaan Rooman Capitoliumilla. Petrarca esittää sen sankariuden ja runouden kaksoistriumfina, sillä vierellään vaunuissa Scipiolla on hänen rakas runoilijaystävänsä Ennius.

Renessanssin humanismin isäksi kutsuttu FRANCESCO PETRARCA (1304-1374) kirjoitti sekä italiaksi että latinaksi. Elämäntyöllään, yhdeksänkirjaa käsittävällä, latinankieliseen heksametrimittaan laaditulla runoelmallaan ”Africa” hän lähti kulkemaan antiikin suurten eeppisten runoilijoiden Homeroksen ja Vergiliuksen viitoittamaa tietä.


Suosittelemme myös