SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > KIRJAT > Yhteiskunta

Pyhä Eurooppa
45,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
469 sivua
Asu:
Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Runollinen ajankuva Pyhä Eurooppa kartoittaa pyhiä paikkoja ja myyttisiä perinteitä, sekä niiden merkitystä nykypäivänä. Miten lähestyä omia, usein katkenneita perinteitämme Euroopassa? Millä tavalla muinainen traditio voi ottaa muotonsa jälkimodernissa maailmassa? Keitä me oikeastaan olemme suomalaisina ja eurooppalaisina jatkuvasti globalisoituvassa maailmassa?

Myyttinen teos perustuu kirjoittajan omiin, sekä sisäisiin että ulkoisiin, vaelluksiin Euroopan halki. Vaikuttavissa maisemissa hän matkaa etsien muinaisen tradition virtoja, jotka ottavat muotonsa ikiaikaisissa pyhissä paikoissa ja henkisissä perinteissä sekä nykyaikaisten taiteilijoiden luomissa pyhäköissä.

Pyhä Eurooppa on samalla henkinen tutkielma ja kertomus suuresta etsinnästä. Teos on yritys löytää näky Eurooppaa yhdistävästä hengestä ja keskeisestä johtotähdestä, joka ankkuroisi eurooppalaisia jälleen ikuisiin periaatteisiin ja ymmärrykseen sekä muinaisesta menneisyydestä että etäisimmästä tulevaisuudesta. Kirja etsii ratkaisuja Euroopan nykyajan konflikteille ja kriiseille ei politiikan, vaan pyhän tasolta.

Teoksessa nousee keskeiseksi paitsi itse tarina myös kirjaa koristavat, kirjoittajan vaimon ja matkakumppanin, Justine Cederbergin, ottamat lukuisat taiteelliset valokuvat, jotka tekevät teoksesta esteettisen talismaanin kaltaisen.

Aki Cederberg (s. 1978) on porvoolainen kirjailija, muusikko ja elokuvantekijä.

Hänen esikoisteoksensa Journeys in the Kali Yuga: A Pilgrimage from Esoteric India to Pagan Europe (Rochester, Vt.: Inner Traditions, 2017), joka arvioitiin ”runolliseksi mestariteokseksi” ja ”pakanalliseksi klassikoksi”, sijoittuu pääasiasiallisesti Intiaan. Suomeksi teos on ilmestynyt lyhyempänä versiona nimellä Pyhiinvaellus: Matkalla Intiassa ja Nepalissa (Helsinki: Salakirjat, 2013). Hänen kirjoituksiaan on julkaistu myös mm. The Fenris Wolf kirja-antologioissa.

Cederberg toimittaa itämerensuomalaisen henkisen perinteen mukaisia siirtymäriittejä, kuten häitä ja nimenantoja.

Tuote ei tilattavissa.
Pyhä Eurooppazoom
Näytä kaikki tuotetiedot
ISBN:
9789527337547
Kieli:
Suomi
Mukana kampanjoissa:
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin