Etusivu > BLOGI > TARINA KIRJAN TAKANA: Olisit edes kivi

TARINA KIRJAN TAKANA: Olisit edes kivi

TARINA KIRJAN TAKANA: Kōbō-daishin jalanjäljissä TARINA KIRJAN TAKANA: Suljet vain silmäsi TARINA KIRJAN TAKANA: pinnat. hankaumat TARINA KIRJAN TAKANA: Muistiinpuut TARINA KIRJAN TAKANA: Kolme sokeaa hiirtä TARINA KIRJAN TAKANA: Ei enää toistensa varjossa TARINA KIRJAN TAKANA: Olisit edes kivi TARINA KIRJAN TAKANA: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä TARINA KIRJAN TAKANA: Isä, Siri ja Hadrianus TARINA KIRJAN TAKANA: Lintujen katselemisen taito TARINA KIRJAN TAKANA: Vapaalla tyylillä taitajaksi TARINA KIRJAN TAKANA: Big Rich Money TARINA KIRJAN TAKANA: Johtamista kehittämään TARINA KIRJAN TAKANA: Unelmalista TARINA KIRJAN TAKANA: Pidä kiinni kädestäni TARINA KIRJAN TAKANA: Ekotrippi TARINA KIRJAN TAKANA: Syli TARINA KIRJAN TAKANA: Susi joka pelkäsi pimeää TARINA KIRJAN TAKANA: Mikä mieli uskonnoissa? TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan TARINA KIRJAN TAKANA: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Heikki Jalava kertoo kirjastansa "Olisit edes kiviTARINA KIRJAN TAKANA -sarjassa:


Ensimmäisiä lapsuuden muistojani on, miten isoäitini leikkasi saksilla valokuvista silmiä irti, jos ne eivät miellyttäneet. Hän oli tarkka valokuvista. Lapsuudenkodistani onkin aina ollut löydettävissä yksittäisiä otoksia silmättömistä hahmoista. Tällaiset kokemukset ovat muokanneet mielenmaisemaani ja kirjoitustyyliäni.

Lapsuusmuistoni tavoin kokoelman maailma on kuin makaaberi satu. Runojen tapahtumat alkavat usein arkisista asioista ja mietinnöistä, mutta niissä on koko ajan läsnä unenomainen taajuus. Runojen puhujat etsivät toistuvasti ratkaisua tilanteisiinsa – olkoon puhujan ongelma sitten mykkä papukaija tai itkuradio, josta kuuluu kaikkea muuta kuin itkua. Halusin luoda proosarunon ja lyhytproosan välimaastossa tasapainoilevan teoksen, jonka äärellä ei ole väliä, mitä kirjallisuuden lajityyppiä teos edustaa. Lukijan tehtävä on arvioida, olenko epäonnistunut pyrkimyksessäni vai en.

Kirjoitan runoja, koska haluan olla rehellinen. Monina hetkinä elämässä saatan paeta sanoissani ironiaan ja sarkasmiin, mutta runoissa en tunnista samaa paon tunnetta. Kun kirjoitan, tuntuu kuin nostaisin esiin niitä ajatuksia, joista sosiaalisissa tilanteissa harvoin puhun, vaikka toisinaan haluaisinkin. Ja jos tiedostamattani huijaan itseäni, enkä olisikaan yhtä rehellinen kuin kirjoittaessa uskon olevani, niin sentään huijaan itseäni tyylillä ja nautinnolla. Ennen kaikkea nautinnolla.

 

 Heikki Jalava (kuvaaja: Moona Pennanen)

Heikki Jalava (kuvaaja: Moona Pennanen)Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
EUR22,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin