SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > BLOGI > Tarina kirjan takana: Mustarastas on minunkin nimeni

Tarina kirjan takana: Mustarastas on minunkin nimeni

Tarina kirjan takana: Silta näkymättömään Tarina kirjan takana: Jaksamisen rajat Tarina kirjan takana: Häkkiooppera Tarina kirjan takana: Ammattiahdistus Tarina kirjan takana: Balladi merestä Tarina kirjan takana: Pakotettu naimaan Tarina kirjan takana: The Poet of Whom the Heavens Cry – Runoilija jonka tähden taivaat itkee Tarina kirjan takana: Kaksoissisäinen Tarina kirjan takana: Mustarastas on minunkin nimeni Tarina kirjan takana: Kontula Blues Tarina kirjan takana: Unohtanut en ole Tarina kirjan takana: Sinä olet ääni minä olen hiljaa Tarina kirjan takana: Aikalahjat Tarina kirjan takana: Suomi toisena kielenä Tarina kirjan takana: Hullua hurskaammaksi Tarina kirjan takana: Rakkausreseptit Tarina kirjan takana: Huoletta ja hölmönä Tarina kirjan takana: Itsekkyydestä Tarina kirjan takana: Joka kurjen laulua kuuntelee Tarina kirjan takana: Häpeä Tarina kirjan takana: Matilda Myrskytuuli Tarina kirjan takana: Johtamisvainu Tarina kirjan takana: Pyhiinvaellus nykyhetkeen Tarina kirjan takana: Zenmestari Huangbon opetukset Tarina kirjan takana: Kuolemanlahti Tarina kirjan takana: Muovilusikkalapset Tarina kirjan takana: Hyvä fiilis Tarina kirjan takana: Upcycling Tarina kirjan takana: Haaveilijat ja toteuttajat Tarina kirjan takana: Moniosaamisen renessanssi Tarina kirjan takana: Kulkija Venetsiassa Tarina kirjan takana: Elämänilon jäljillä Tarina kirjan takana: Huumehelvetti Tarina kirjan takana: Rauha Tarina kirjan takana: Karma-astrologian avaimet Tarina kirjan takana: Mindfulnesseläin Tarina kirjan takana: Muistisairaan läheisenä Tarina kirjan takana: Monsteri kaapissa Tarina kirjan takana: Frankenstein Tarina kirjan takana: Kōbō-daishin jalanjäljissä Tarina kirjan takana: Suljet vain silmäsi Tarina kirjan takana: pinnat. hankaumat Tarina kirjan takana: Muistiinpuut Tarina kirjan takana: Kolme sokeaa hiirtä Tarina kirjan takana: Ei enää toistensa varjossa Tarina kirjan takana: Olisit edes kivi Tarina kirjan takana: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä Tarina kirjan takana: Isä, Siri ja Hadrianus Tarina kirjan takana: Lintujen katselemisen taito Tarina kirjan takana: Vapaalla tyylillä taitajaksi Tarina kirjan takana: Big Rich Money Tarina kirjan takana: Johtamista kehittämään Tarina kirjan takana: Unelmalista Tarina kirjan takana: Pidä kiinni kädestäni Tarina kirjan takana: Ekotrippi Tarina kirjan takana: Syli Tarina kirjan takana: Susi joka pelkäsi pimeää Tarina kirjan takana: Mikä mieli uskonnoissa? Tarina kirjan takana: Credo – Tieni mystiikkaan Tarina kirjan takana: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Aino Krohn kertoo kirjastansa Mustarastas on minunkin nimeni Tarina kirjan takana -sarjassa:

 

En oikeastaan suunnitellut kirjan kirjoittamista. Avoimen yliopiston kirjoittamisen perusopinnot sysäsivät liikkeelle runokokoelman työstämisen. Kirjoittaminen on aina ollut minulle helpompaa kuin puhuminen. Se on myös minulle luontevin tapa ajatella. Kun näen ajatukseni sanoiksi puettuna, ne selkiytyvät ja osaan paremmin kommunikoida ne muillekin.

Olen kasvanut Hanhiemon lastenlorujen ja Laura Latvalan Pikku-Marjan eläinkirjan kautta runouden suurkuluttajaksi jo varhaisella iällä. Perheessämme oli myös tapana, että erilaisiin lahjoihin ja onnitteluihin liittyvät kortit kirjoitettiin aina runomuotoon. Se oli hauska leikki. Kun runous alkoi avata ovia omiin tunteisiini teini-iässä, siitä tuli enemmän kuin leikki.

Alkuun kirjoitin runoja vain itselleni. Kun opiskelun myötä sain teksteistäni positiivista palautetta, aloin toivoa, että voisin joskus kirjoittamalla koskettaa lukijaa yhtä aidosti ja aistivoimaisesti kuin kirjahyllyni runokirjat olivat koskettaneet minua.

Kirjoitan erilaisten kokemusten ja impulssien liikkeelle sysääminä sykäyksinä, jolloin tekstiä syntyy nopeasti. Sen jälkeen annan tekstin levätä ja otan siihen etäisyyttä. Työurallani mainostoimistossa totuin kirjoittamaan kiireisillä aikatauluilla ja myyntitavoitteet mielessä. Nyt olen eläkkeellä ja voin tehdä asiat toisin. Pohdin aikaa, sen kulumista, rakastamisen monimutkaisuutta ja menetysten kipua, mutta myös ihmisestä löytyvää voimaa, toivoa ja luontokappaleena maailmankaikkeudessa olemisen lohdullista mittakaavaa.

 

Aino Krohn (kuvaaja: Tapio Turtiainen)

Aino Krohn (kuvaaja: Tapio Turtiainen)


Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
23,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin