SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > BLOGI > Tarina kirjan takana: Muistiinpuut

Tarina kirjan takana: Muistiinpuut

Tarina kirjan takana: Silta näkymättömään Tarina kirjan takana: Jaksamisen rajat Tarina kirjan takana: Häkkiooppera Tarina kirjan takana: Ammattiahdistus Tarina kirjan takana: Balladi merestä Tarina kirjan takana: Pakotettu naimaan Tarina kirjan takana: The Poet of Whom the Heavens Cry – Runoilija jonka tähden taivaat itkee Tarina kirjan takana: Kaksoissisäinen Tarina kirjan takana: Mustarastas on minunkin nimeni Tarina kirjan takana: Kontula Blues Tarina kirjan takana: Unohtanut en ole Tarina kirjan takana: Sinä olet ääni minä olen hiljaa Tarina kirjan takana: Aikalahjat Tarina kirjan takana: Suomi toisena kielenä Tarina kirjan takana: Hullua hurskaammaksi Tarina kirjan takana: Rakkausreseptit Tarina kirjan takana: Huoletta ja hölmönä Tarina kirjan takana: Itsekkyydestä Tarina kirjan takana: Joka kurjen laulua kuuntelee Tarina kirjan takana: Häpeä Tarina kirjan takana: Matilda Myrskytuuli Tarina kirjan takana: Johtamisvainu Tarina kirjan takana: Pyhiinvaellus nykyhetkeen Tarina kirjan takana: Zenmestari Huangbon opetukset Tarina kirjan takana: Kuolemanlahti Tarina kirjan takana: Muovilusikkalapset Tarina kirjan takana: Hyvä fiilis Tarina kirjan takana: Upcycling Tarina kirjan takana: Haaveilijat ja toteuttajat Tarina kirjan takana: Moniosaamisen renessanssi Tarina kirjan takana: Kulkija Venetsiassa Tarina kirjan takana: Elämänilon jäljillä Tarina kirjan takana: Huumehelvetti Tarina kirjan takana: Rauha Tarina kirjan takana: Karma-astrologian avaimet Tarina kirjan takana: Mindfulnesseläin Tarina kirjan takana: Muistisairaan läheisenä Tarina kirjan takana: Monsteri kaapissa Tarina kirjan takana: Frankenstein Tarina kirjan takana: Kōbō-daishin jalanjäljissä Tarina kirjan takana: Suljet vain silmäsi Tarina kirjan takana: pinnat. hankaumat Tarina kirjan takana: Muistiinpuut Tarina kirjan takana: Kolme sokeaa hiirtä Tarina kirjan takana: Ei enää toistensa varjossa Tarina kirjan takana: Olisit edes kivi Tarina kirjan takana: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä Tarina kirjan takana: Isä, Siri ja Hadrianus Tarina kirjan takana: Lintujen katselemisen taito Tarina kirjan takana: Vapaalla tyylillä taitajaksi Tarina kirjan takana: Big Rich Money Tarina kirjan takana: Johtamista kehittämään Tarina kirjan takana: Unelmalista Tarina kirjan takana: Pidä kiinni kädestäni Tarina kirjan takana: Ekotrippi Tarina kirjan takana: Syli Tarina kirjan takana: Susi joka pelkäsi pimeää Tarina kirjan takana: Mikä mieli uskonnoissa? Tarina kirjan takana: Credo – Tieni mystiikkaan Tarina kirjan takana: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Tiina Hallikainen kertoo kirjastansa Muistiinpuut Tarina kirjan takana -sarjassa:


Olen hidas sielu. Kaltaiselleni nykyinen yhteiskunnallisen keskustelemisen tapa on painajaismainen. Olisipa muutakin kuin nopeatempoista ja hurjavolyymista argumentointia, mielipiteitä ja vaikuttamaan pyrkimistä.

Aloin kirjoittaa saadakseni tilaa, aikaa ja vapautta keskustella omalla tavallani, omassa rytmissäni ja omia epämuodikkaita ajatuksiani.

Kaipaan keskustelua, johon kukaan ei tule valmiina eikä halua antaa tai ottaa. Keskustelua, jossa voisi levätä yhdessä ja olla avoin sille, mitä tapahtuu.

Runous on sellainen foorumi, jossa minäkin ehdin keskusteluun mukaan. Runoja lukiessani saan vierailla toisen ihmisen ajatuksissa, mutta minua ei pakoteta omaksumaan mitään. Usein alkaa syntyä jotain uutta, eikä se läheskään aina ole ajatuksia. Kehokin lukee ja sen takaiset. Parasta runoudessa ja kaikessa hyvässä kirjallisuudessa on se, että niiden jälkeen ei enää ole ihan sama. Näin on minulla myös Raamatun kanssa.

Raamatussa huomioni kiinnittyy yksityiskohtiin, sivulauseisiin ja joskus siihen, mitä ei ole näkyvissä. Lempikatkelmani on jo pitkään ollut se, jossa Jeesus kirjoittaa maahan. Se on ainoa kohta Raamatussa, jossa Jeesus kirjoittaa. Kukaan ei tiedä, mitä hän kirjoitti. Rupesin kirjoittamaan saadakseni oleilla tuossa tilanteessa.

Hiljaisuuden lisäksi runous näyttäytyy itselleni ainoana mahdollisena ja mielekkäänä teologian ja rukouksen tapana. Ajattelen, että runoni ovat eräänlaista teopoetiikkaa: Raamatun lyyrisiä ja fiktiivisiä uudelleen luentoja. En halua väittää mitään, käsitellä aiheita tai tavoittaa, nimetä ja hallita asioita. Jos uskallan, puhallan hiekkaan.

Toivon, että runoni tarjoaisivat myös lukijalle tilaa, aikaa ja vapautta.

 

Tiina Hallikainen (kuvaaja: Miikka Laihinen)

Tiina Hallikainen (kuvaaja: Miikka Laihinen)


Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
22,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin