SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > BLOGI > Tarina kirjan takana: Monsteri kaapissa

Tarina kirjan takana: Monsteri kaapissa

Tarina kirjan takana: Silta näkymättömään Tarina kirjan takana: Jaksamisen rajat Tarina kirjan takana: Häkkiooppera Tarina kirjan takana: Ammattiahdistus Tarina kirjan takana: Balladi merestä Tarina kirjan takana: Pakotettu naimaan Tarina kirjan takana: The Poet of Whom the Heavens Cry – Runoilija jonka tähden taivaat itkee Tarina kirjan takana: Kaksoissisäinen Tarina kirjan takana: Mustarastas on minunkin nimeni Tarina kirjan takana: Kontula Blues Tarina kirjan takana: Unohtanut en ole Tarina kirjan takana: Sinä olet ääni minä olen hiljaa Tarina kirjan takana: Aikalahjat Tarina kirjan takana: Suomi toisena kielenä Tarina kirjan takana: Hullua hurskaammaksi Tarina kirjan takana: Rakkausreseptit Tarina kirjan takana: Huoletta ja hölmönä Tarina kirjan takana: Itsekkyydestä Tarina kirjan takana: Joka kurjen laulua kuuntelee Tarina kirjan takana: Häpeä Tarina kirjan takana: Matilda Myrskytuuli Tarina kirjan takana: Johtamisvainu Tarina kirjan takana: Pyhiinvaellus nykyhetkeen Tarina kirjan takana: Zenmestari Huangbon opetukset Tarina kirjan takana: Kuolemanlahti Tarina kirjan takana: Muovilusikkalapset Tarina kirjan takana: Hyvä fiilis Tarina kirjan takana: Upcycling Tarina kirjan takana: Haaveilijat ja toteuttajat Tarina kirjan takana: Moniosaamisen renessanssi Tarina kirjan takana: Kulkija Venetsiassa Tarina kirjan takana: Elämänilon jäljillä Tarina kirjan takana: Huumehelvetti Tarina kirjan takana: Rauha Tarina kirjan takana: Karma-astrologian avaimet Tarina kirjan takana: Mindfulnesseläin Tarina kirjan takana: Muistisairaan läheisenä Tarina kirjan takana: Monsteri kaapissa Tarina kirjan takana: Frankenstein Tarina kirjan takana: Kōbō-daishin jalanjäljissä Tarina kirjan takana: Suljet vain silmäsi Tarina kirjan takana: pinnat. hankaumat Tarina kirjan takana: Muistiinpuut Tarina kirjan takana: Kolme sokeaa hiirtä Tarina kirjan takana: Ei enää toistensa varjossa Tarina kirjan takana: Olisit edes kivi Tarina kirjan takana: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä Tarina kirjan takana: Isä, Siri ja Hadrianus Tarina kirjan takana: Lintujen katselemisen taito Tarina kirjan takana: Vapaalla tyylillä taitajaksi Tarina kirjan takana: Big Rich Money Tarina kirjan takana: Johtamista kehittämään Tarina kirjan takana: Unelmalista Tarina kirjan takana: Pidä kiinni kädestäni Tarina kirjan takana: Ekotrippi Tarina kirjan takana: Syli Tarina kirjan takana: Susi joka pelkäsi pimeää Tarina kirjan takana: Mikä mieli uskonnoissa? Tarina kirjan takana: Credo – Tieni mystiikkaan Tarina kirjan takana: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Tuulia Luomala kertoo kirjastansa Monsteri kaapissa Tarina kirjan takana -sarjassa:

 

Ajatus lapsille suunnatusta kirjasta on ollut mielessäni pitkään. Aiemmat kirjani ovat olleet aikuisille suunnattuja ja nyt tässä kirjassa pääsen toteuttamaan yhden unelmani. Hoidan työkseni fysioterapeuttina niin lasten, aikuisten kuin eläintenkin vaivoja ja päivä päivältä on selvempää, että fyysisten vaivojen lisäksi meissä on niin paljon muutakin. Tunteet, ajatukset ja mielen liikkeet vaikuttavat meihin voimakkaasti – jopa fyysisesti.

Pelko on ollut läsnä omassa elämässäni useasti, pienempänä ja isompana. Tunteena pelkoa on ollut vaikea käsitellä, eikä siinä kukaan oikein ole osannut opettaa ennen kuin vasta näin aikuisena. Miten pelosta voisi päästä eroon? Onko tarpeellista ja hyväksyttävää pelätä? Mitä tapahtuu, jos en pysty peloltani tekemään asioita, joita haluaisin. Samat kysymykset ovat toistuneet tapaamieni lasten pohdinnoissa. Niinpä olen kokenut yhdeksi elämän tehtäväkseni auttaa tunteiden käsittelyssä, etenkin lapsia. Kun sen pienenä taitaa, niin isompana voivat monet asiat olla helpompia.

Toivon, että kirjani avulla perheissä voidaan käsitellä pelkoa yhtenä hyväksyttävänä tunteena, joka voi olla myös voimavara. Kun siihen tutustuu, niin sitä ei tarvitse pelätä. Kirjassa on käytännön vinkkejä, ajatusta herätteleviä kysymyksiä ja tehtäviä, jotta perheen pienimmätkin osaisivat tunnistaa pelkoja, niiden aiheuttajia ja pystyä käsittelemään niitä sopivalla tasolla. Toivon, että vanhempi voi yhdessä lapsen kanssa keskustella kirjan tapahtumista ja sen herättämistä tunteista.

Meille kaikille tekee hyvää tutustua paremmin itseemme ja päivittäisiin ajatuksiimme tunteiden kera. Pelon yksi tehtävistä on valmistella meitä uusiin asioihin, joihin liittyy jännitystä. Se saa kehomme toimimaan valppaasti ja lisää energiaa. Lisäksi pelko varoittaa meitä asioista. Opitaan siis yhdessä lasten kanssa kuuntelemaan mitä pelolla on meille kerrottavaa. 


Tuulia Luomala (kuvaaja: Mika Pihlman)

Tuulia Luomala (kuvaaja: Mika Pihlman)


Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
30,00
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin