SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > BLOGI > Tarina kirjan takana: Matilda Myrskytuuli

Tarina kirjan takana: Matilda Myrskytuuli

Tarina kirjan takana: Kaikkea et voi saada, mutta tärkeimmät voit Tarina kirjan takana: Silta näkymättömään Tarina kirjan takana: Jaksamisen rajat Tarina kirjan takana: Häkkiooppera Tarina kirjan takana: Ammattiahdistus Tarina kirjan takana: Balladi merestä Tarina kirjan takana: Pakotettu naimaan Tarina kirjan takana: The Poet of Whom the Heavens Cry – Runoilija jonka tähden taivaat itkee Tarina kirjan takana: Kaksoissisäinen Tarina kirjan takana: Mustarastas on minunkin nimeni Tarina kirjan takana: Kontula Blues Tarina kirjan takana: Unohtanut en ole Tarina kirjan takana: Sinä olet ääni minä olen hiljaa Tarina kirjan takana: Aikalahjat Tarina kirjan takana: Suomi toisena kielenä Tarina kirjan takana: Hullua hurskaammaksi Tarina kirjan takana: Rakkausreseptit Tarina kirjan takana: Huoletta ja hölmönä Tarina kirjan takana: Itsekkyydestä Tarina kirjan takana: Joka kurjen laulua kuuntelee Tarina kirjan takana: Häpeä Tarina kirjan takana: Matilda Myrskytuuli Tarina kirjan takana: Johtamisvainu Tarina kirjan takana: Pyhiinvaellus nykyhetkeen Tarina kirjan takana: Zenmestari Huangbon opetukset Tarina kirjan takana: Kuolemanlahti Tarina kirjan takana: Muovilusikkalapset Tarina kirjan takana: Hyvä fiilis Tarina kirjan takana: Upcycling Tarina kirjan takana: Haaveilijat ja toteuttajat Tarina kirjan takana: Moniosaamisen renessanssi Tarina kirjan takana: Kulkija Venetsiassa Tarina kirjan takana: Elämänilon jäljillä Tarina kirjan takana: Huumehelvetti Tarina kirjan takana: Rauha Tarina kirjan takana: Karma-astrologian avaimet Tarina kirjan takana: Mindfulnesseläin Tarina kirjan takana: Muistisairaan läheisenä Tarina kirjan takana: Monsteri kaapissa Tarina kirjan takana: Frankenstein Tarina kirjan takana: Kōbō-daishin jalanjäljissä Tarina kirjan takana: Suljet vain silmäsi Tarina kirjan takana: pinnat. hankaumat Tarina kirjan takana: Muistiinpuut Tarina kirjan takana: Kolme sokeaa hiirtä Tarina kirjan takana: Ei enää toistensa varjossa Tarina kirjan takana: Olisit edes kivi Tarina kirjan takana: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä Tarina kirjan takana: Isä, Siri ja Hadrianus Tarina kirjan takana: Lintujen katselemisen taito Tarina kirjan takana: Vapaalla tyylillä taitajaksi Tarina kirjan takana: Big Rich Money Tarina kirjan takana: Johtamista kehittämään Tarina kirjan takana: Unelmalista Tarina kirjan takana: Pidä kiinni kädestäni Tarina kirjan takana: Ekotrippi Tarina kirjan takana: Syli Tarina kirjan takana: Susi joka pelkäsi pimeää Tarina kirjan takana: Mikä mieli uskonnoissa? Tarina kirjan takana: Credo – Tieni mystiikkaan Tarina kirjan takana: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Tiinamari Tikkanen kertoo kirjastansa Matilda Myrskytuuli Tarina kirjan takana -sarjassa:


Näin unta, jossa pidin kirjaa kädessäni. Kannessa juoksin minä, kauniilla pellolla kukkaseppele kohotettuna. Muistan uskomattoman vapauden tunteen selvästi, tiesin silloin astuneen polulleni ja kun aukaisin silmät, tunsin sen olevan totta. Kirjoittaisin kirjan ja aloittaisin heti.

Sanat ja lauseet alkoivat muodostua mielessäni, tartuin läppäriin ja annoin kaiken virrata vapaasti liikutuksen kyyneleiden valuessa.

Tätä aamua oli edeltänyt ihmeellinen tapahtumien ketju, jonka kaikilla osilla oli tarkoituksensa ja merkityksensä, jotta inspiraatiolla oli tilaa syntyä. Minä näin asioita, joita en ollut ennen nähnyt. Tiesin, että minun oli avattava sydän ja jaettava totuuteni, luotettava itseeni ja kirjoittamisen lahjaani.

Aihe valitsi minut, niin minä sen koen. Tämän tarinan oli aika tulla näkyväksi. Synnytin jotain uutta ja samalla prosessoin kirjoittaessa omaa menneisyyttäni tässä samaisessa uskonyhteisössä, mihin kirjani tarina perustuu.

Kirja on fiktiivinen kertomus nuoresta vanhoillislestadiolaisesta tytöstä, joka näkee vain yhden vaihtoehdon, valmiiksi viitoitetun tien. Se kertoo sydämen kuiskauksista, huudoista ja aneluista uskaltaa ottaa vastuu omasta elämästä ja kuunnella omaa totuutta.

Kun kirjan tarina eteni, ymmärsin miten isoa asiaa olin tuomassa näkyväksi. Olin raottamassa verhoa lestadiolaisten maailmankuvaan. Siltaa ja ymmärrystä näiden kahden maailman välille. Olin riisunut egon ja olin paljaana tämän tehtävän edessä. Se oli kaunista ja parantavaa oivaltaa. Minun kirjani tulisi avaamaan silmiä ja auttamaan monia ymmärtämään.

Luovuuden voima oli valtavaa ja irrotti hetkittäin jalat maasta. Minun oli päästävä päivittäin metsään. Halailin puita ja maadoitin itseä. Kun keväinen ilma lämpeni, otin riippumaton mukaani ja kirjoitin metsässä. Koin tärkeäksi meditoida ja joogata päivittäin. Välillä oli haastavaa löytää tasapaino arjen ja kirjoittamisen tarpeen välille. Olisin vain halunnut sulkeutua muulta maailmalta seuraaviksi kuukausiksi  tähän ihanaan luovuuden kuplaan, mutta se oli tietenkin mahdotonta neljän lapsen kanssa. 

Kirjan kirjoittaminen valmiiksi kesti kolme kuukautta. Tämä aika oli myös henkilökohtainen kasvuprosessini ja opetti täydellistä antautumista tekstilleni ja luottamaan intuitioon. Kun kirjoitin viimeisen lauseen ja painoin pisteen perään, tunsin suuren helpotuksen ja vapauden virtaavan lävitseni. Siinä se nyt oli, täydellisenä juuri sellaisenaan. Esikoiseni johon olin purkanut sieluani.

 

Tiinamari Tikkanen (kuvaaja: Meri Paaso)

Tiinamari Tikkanen (kuvaaja: Meri Paaso)


Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
27,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin