Etusivu > BLOGI > TARINA KIRJAN TAKANA: Lintujen katselemisen taito

TARINA KIRJAN TAKANA: Lintujen katselemisen taito

TARINA KIRJAN TAKANA: Kōbō-daishin jalanjäljissä TARINA KIRJAN TAKANA: Suljet vain silmäsi TARINA KIRJAN TAKANA: pinnat. hankaumat TARINA KIRJAN TAKANA: Muistiinpuut TARINA KIRJAN TAKANA: Kolme sokeaa hiirtä TARINA KIRJAN TAKANA: Ei enää toistensa varjossa TARINA KIRJAN TAKANA: Olisit edes kivi TARINA KIRJAN TAKANA: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä TARINA KIRJAN TAKANA: Isä, Siri ja Hadrianus TARINA KIRJAN TAKANA: Lintujen katselemisen taito TARINA KIRJAN TAKANA: Vapaalla tyylillä taitajaksi TARINA KIRJAN TAKANA: Big Rich Money TARINA KIRJAN TAKANA: Johtamista kehittämään TARINA KIRJAN TAKANA: Unelmalista TARINA KIRJAN TAKANA: Pidä kiinni kädestäni TARINA KIRJAN TAKANA: Ekotrippi TARINA KIRJAN TAKANA: Syli TARINA KIRJAN TAKANA: Susi joka pelkäsi pimeää TARINA KIRJAN TAKANA: Mikä mieli uskonnoissa? TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan TARINA KIRJAN TAKANA: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Marke Ahonen kertoo kirjastansa "Lintujen katselemisen taito" TARINA KIRJAN TAKANA -sarjassa:

 

Useimmat lintukirjat ovat tunnistusoppaita tai kertomuksia poikkeuksellisista linnuista. Minä halusin kirjoittaa tavallisista linnuista – niistä, joita näemme ympärillämme joka päivä, ja niistä, jotka elävät lähellämme, vaikka emme niitä aina huomaakaan. Ennen muuta halusin kirjoittaa siitä, mitä lintujen katseleminen oikeastaan on. Miksi me katselemme lintuja ja mitä kaikkea me silloin näemme?

Vaikka aloitin kirjan kirjoittamisen ennen pandemian puhkeamista, suurin osa siitä on syntynyt poikkeusvuoden aikana, kun lähiluonnosta tuli monelle suoranainen henkireikä. Kirjoitin linnuista lähimetsässäni, kävelyreittieni varrella ja omalla kerrostalopihalla. Seurasin lintuvuoden turvallisen tuttuina toistuvia vaiheita, muuttomatkoja ja pesintöjä, samaan aikaan kun ihmisten maailma eli poikkeustilaa.

Minulle lintuharrastuksessa on paljon samaa kuin siinä, mitä olen oppinut meditaatiosta: On käytettävä sitä, mikä on jo olemassa, tässä ja nyt. Se, mitä ehkä puuttuu tai minkä toivoisi olevan toisin, on paras työntää syrjään.

Antiikintutkijana minua kiehtoo ajatus, että lintuja on katseltu intensiivisesti tuhansien vuosien ajan. Sana ”lintujenkatselija” on olemassa myös muinaiskreikan kielessä, tosin tuo sana, ornithoskopos, tarkoitti linnuista ennustajaa, siis ammattilaista, joka otti enteitä lintujen lennosta, äänistä ja käytöksestä.

Ajattelen olevani osa samaa ikiaikaista jatkumoa. Ehkä me katselimme lintuja jo silloin, kun olimme rotankokoisia alkunisäkkäitä ja linnut, nuo dinosaurusten perilliset, kaartelivat yllämme ylhäisinä, aristokraattisina ja vaarallisina, meille saavuttamattoman elementin itsevarmoina valtiaina.

Marke Ahonen

Marke Ahonen
Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
EUR27,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin