Etusivu > BLOGI > TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan

TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan

TARINA KIRJAN TAKANA: Muistiinpuut TARINA KIRJAN TAKANA: Kolme sokeaa hiirtä TARINA KIRJAN TAKANA: Ei enää toistensa varjossa TARINA KIRJAN TAKANA: Olisit edes kivi TARINA KIRJAN TAKANA: Miksi? – Onnellisuusprofessori pohtii suuria kysymyksiä TARINA KIRJAN TAKANA: Isä, Siri ja Hadrianus TARINA KIRJAN TAKANA: Lintujen katselemisen taito TARINA KIRJAN TAKANA: Vapaalla tyylillä taitajaksi TARINA KIRJAN TAKANA: Big Rich Money TARINA KIRJAN TAKANA: Johtamista kehittämään TARINA KIRJAN TAKANA: Unelmalista TARINA KIRJAN TAKANA: Pidä kiinni kädestäni TARINA KIRJAN TAKANA: Ekotrippi TARINA KIRJAN TAKANA: Syli TARINA KIRJAN TAKANA: Susi joka pelkäsi pimeää TARINA KIRJAN TAKANA: Mikä mieli uskonnoissa? TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan TARINA KIRJAN TAKANA: Jostakin olen tullut Puhuttava runo Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro"

Anni Pesonen kertoo kirjastansa ”Credo – Tieni mystiikkaan”  TARINA KIRJAN TAKANA -sarjassa :

 

Tämä kirja sai alkunsa keväällä 2020, kun koronavirus sulki yhteiskunnan. Seurakuntapapin kalenterini pyyhkiytyi äkkiä puolityhjäksi. Sunnuntaisten nettijumalanpalvelusten lisäksi oli joskus kaste tai hautajaiset. Niinpä lenkitin koiria, pesin talomme ikkunat, hoidin pihan kevättyöt. Kokosin perheeni kanssa kaikki talon palapelit uudelleen. Yhä oli aikaa.

Sitten teki mieli kirjoittaa, ja kumma kyllä teki mieli kirjoittaa Jumalasta.

Eikö pappi sitten kirjoita Jumalasta ihan alvariinsa, saarnoissa? Kyllä, mutta saarna on rajattu karsina. Sille annetaan valmis teema, pyhäpäivän aihe, ja valmiit raamatunkohdat. Saarnaajalle annetaan itse asiassa valmiit vastauksetkin: mitä näistä asioista suurin piirtein pitäisi sanoa.

 Minä halusin pohtia vapaasti sitä, miten ymmärrän kristinuskon perusasiat ja syvimmät kysymykset. Jokaisella kristityllähän on oman persoonan läpi suodattunut variantti kristinuskosta. Uskolla on aina eräänlainen paikallinen maantiede, joka liittyy ihmisen taustaan ja henkilökohtaisiin kokemuksiin.

On myös kysymyksiä, joiden käsittelyyn ei yleensä ole kirkossa tilaa. Miten sielun ja ruumiin suhde pitäisi ymmärtää, kun lääketiede, biologia ja psykologia ovat muuttaneet ihmiskäsitystämme niin paljon? Miten käsitys Jumalasta muuttuu, jos ottaa vakavasti tutkimustiedon siitä, miten hitaasti ja inhimillisesti Raamatun jumalakuva muotoutui? Entä mitä on sanaton rukous, mystinen rukouselämä? Miten se suhteutuu läsnäolon harjoitteluun, joka kuuluu myös joogaan ja buddhalaiseen meditaatioon?

Tämä kirja on kuvaus yhden kristityn suhteesta uskon sisältöihin – tutkijana ja pappina toimineen teologin henkilökohtainen puheenvuoro. Kertomus yhdestä elämästä ja sen myötä muuttuvasta suhteesta Jumalaan.

 

 Anni Pesonen (kuvaaja: Antti Ruotoistenmäki)

Anni Pesonen (kuvaaja: Antti Ruotoistenmäki)Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
EUR29,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin