SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > KIRJAT > Runous

Matissen kappeli : runollisia ja epärunollisia mietteitä
19,90 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
110 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Ranskalainen taiteilija Henri Matisse (1869–1954) halusi luoda taidetta, jossa yhtyvät tasapaino, rauha ja elämänilo. Elämänsä lopulla hän suunnitteli eteläranskalaiseen Saint-Paul-de-Vencen pikkukaupunkiin Chapelle du Rosairen dominikaanikappelin (1947–1951). Hän laati itse sen jokaisen yksityiskohdan alttarista lasimaalauksiin ja kirkkotekstiileihin. Kun hän sai kappelin valmiiksi, hän tiesi, että kaikki, mitä hän oli sitä ennen tehnyt, oli ollut valmistautumista tähän viimeiseen suureen tehtävään.


Minun Matissen kappelini on yhä tekemättä. Olen koko ikäni yrittänyt selvittää, mikä se olisi. Tosin monesta läheltä katsojasta ja usein itsestänikin on näyttänyt siltä, että etsin jotakin aivan muuta. Työpöytäni laatikossa on kuitenkin tallella muistilappu, jonka kirjoitin nuorena filosofian opiskelijana: ”Kaatuisin mielelläni taistelussa oikean asian puolesta, kun vain keksisin oikean asian.”
Aina uuden kirjan julkaistessani kysyn puolitosissani itseltäni, onko tämä minun Matissen kappelini. Yksikään kirjoistani ei ole sellainen ollut, eikä ole tämäkään.
Joudun tyytymään siihen, että olen itse Matissen kappelini. Rakennustyö päättyy lähivuosina, vain loppusiivous on tekemättä. Kappelin katolla kohoaa risti, mutta kellarissa juoksevat rotat.

- Torsti Lehtinen

Tuote ei tilattavissa.
Matissen kappeli : runollisia ja epärunollisia mietteitäzoom
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin