Etusivu > BLOGI > Puhuttava runo: Pyhä voima

Puhuttava runo: Pyhä voima

TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro" Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia Puhuttava runo: Matissen kappeli Puhuttava runo: Tuhatasteinen liekki Puhuttava runo: Olen uneni vallaton valtias Puhuttava runo: Haamutiedostoja Puhuttava runo: Pyhä voima Puhuttava runo: Matkoilla, poissa Puhuttava runo: Titaanisydämen anatomia Puhuttava runo: Tietämisen hetket jättivät minut Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Puhuttava runo: Terve, mieli Puhuttava Runo: Läikytän vähän teetä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Puhuttava runo: Villit linnut olkapäillä Puhuttava runo: Diminuendo & Suru ei kuulu leikkipuistoon

Basam Booksin runoilija Petri Merenlahti esittelee Puhuttava runo -sarjan teoksia. Merenlahden oma kokoelma Minä yksin voin tehdä sinusta ehjän taas ilmestyi samassa sarjassa alkuvuodesta.  

Siellä missä estotonta seksuaalisuutta kammoksutaan, se rinnastetaan usein eläimellisyyteen: ihmisen ei sovi antautua haluilleen kuin minkäkin sieluttoman luontokappaleen. Siivo, kultivoitunut halu kuvataan fetissinä, kiusoittelevana merkkinä omasta poissaolostaan. Lisääntymisvietin tilalla ovat rakkauden idea ja haluttavuuden symbolit – patriarkaalisessa kulttuurissa idealisoitu äidinsyli ja esineellistetty nuori naisvartalo.

Mutta entä jos ihmisenkin sukupuolielämää tarkastelisi luontodokumenttien tapaan lisääntymiskäyttäytymisenä – siis juuri sellaisena elämänvoimana kuin ne värisevät, sykkivät, aukeavat, tihkuvat ja vyöryvät luontometaforat, joiden kautta rakkauden täyttymyksestä näennäisen häveliäästi puhutaan?

Kiia Kakkon runoteoksessa Pyhä voima ihmislajin soidinmenot riisutaan niiden alkuperäiseen kehollisuuteen. Kumppaniin reagoidaan erittämällä ja vaihtamalla ruumiinnesteitä, ja kanssakäymisen vahvimmat muistijäljet jäävät kosketuksesta, mausta ja hajusta. Toista syödään ja hengitetään, nuollaan ja nuuhkitaan, ja kaiken ympäröi lisääntymisen tuoksu. ”Niin on luonto / kuvaamassa sitä jonka tunnemme itsessämme.”Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
EUR19,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin