Etusivu > BLOGI > Puhuttava runo: Olen uneni vallaton valtias

Puhuttava runo: Olen uneni vallaton valtias

TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro" Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia Puhuttava runo: Matissen kappeli Puhuttava runo: Tuhatasteinen liekki Puhuttava runo: Olen uneni vallaton valtias Puhuttava runo: Haamutiedostoja Puhuttava runo: Pyhä voima Puhuttava runo: Matkoilla, poissa Puhuttava runo: Titaanisydämen anatomia Puhuttava runo: Tietämisen hetket jättivät minut Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Puhuttava runo: Terve, mieli Puhuttava Runo: Läikytän vähän teetä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Puhuttava runo: Villit linnut olkapäillä Puhuttava runo: Diminuendo & Suru ei kuulu leikkipuistoon

Basam Booksin runoilija Petri Merenlahti esittelee Puhuttava runo -sarjan teoksia. Merenlahden oma kokoelma Minä yksin voin tehdä sinusta ehjän taas ilmestyi samassa sarjassa alkuvuodesta. Tällä kertaa vuorossa on Tuomas Alatalon Olen uneni vallaton valtias. 

Tuomas Alatalon runokokoelman kannessa on kuva pannuhuoneesta, jonka tiiliseinässä kaksi korkeaa ikkunaa antaa idylliseen maalaismaisemaan. Koruton, riisuttu huonetila katselee avoimin silmin avaraa maailmaa. 

Samantyyppinen asetelma toistuu kokoelmassa tämän tästä. Etualalla on puhuva minä, taustalla tila tai maisema ja niiden välissä rajapinta, jonka läpi sisäavaruus ja ulkomaailma tirkistävät toinen toisiaan. Meneillään on ”teatteri ilman näytelmää”; minä on kokemuksessaan suvereeni mutta yksin – tai kuten teoksen nimi onnistuneesti tiivistää: Olen uneni vallaton valtias.

Taustakuvat vaihtuvat ja luovat vaikutelman liikkeestä: minä kiitää ajatuksen nopeudella merellä ja metsässä, sateessa ja lumipyryssä, unessa ja valveilla, hiljaisuuden vallitessa ja kirkuvassa metelissä, sokaisevassa valossa ja tummien varjojen keskellä. Samalla se luo havainnosta itselleen kielen: ”Tiedän saavani maailman pauhaamaan orkesterin lailla / vaikka itse en puhu. / Sen naurussa kuulen oman ääneni.”Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
EUR19,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin