Etusivu > BLOGI > Puhuttava runo: Matkoilla, poissa

Puhuttava runo: Matkoilla, poissa

TARINA KIRJAN TAKANA: Credo – Tieni mystiikkaan "Merkittävä yhteiskunnallinen ja sivistyksellinen puheenvuoro" Vähävaraisten auttaminen on sydämen asia Puhuttava runo: Matissen kappeli Puhuttava runo: Tuhatasteinen liekki Puhuttava runo: Olen uneni vallaton valtias Puhuttava runo: Haamutiedostoja Puhuttava runo: Pyhä voima Puhuttava runo: Matkoilla, poissa Puhuttava runo: Titaanisydämen anatomia Puhuttava runo: Tietämisen hetket jättivät minut Liisa Näsi: Kirjoittajan elämä Puhuttava runo: Terve, mieli Puhuttava Runo: Läikytän vähän teetä Mitra Vasara: Sisäinen rauha on aina saavutettavissa Sebastian Siukonen: Elämää väreissä Puhuttava runo: Villit linnut olkapäillä Puhuttava runo: Diminuendo & Suru ei kuulu leikkipuistoon

Basam Booksin runoilija Petri Merenlahti esittelee Puhuttava runo -sarjan teoksia. Merenlahden oma kokoelma Minä yksin voin tehdä sinusta ehjän taas ilmestyi samassa sarjassa alkuvuodesta. 

Matka on poikkeustila, jolle joudutaan tai hakeudutaan. Se on poissaoloa siitä, mikä oli ennen matkaa ja on kenties yhä siellä jossakin, tai olisi voinut olla, tai mihin matka ei ole vielä vienyt. Se voi olla väliaikaista kuten matka Höyhensaarille tai lopullista kuin viimeinen matka Tuonelaan.

Uni ja kuolema esiintyvät kumpikin matkakohteina Markus Jääskeläisen kahdeksannessa runokokoelmassa Matkoilla, poissa. Niiden lisäksi matka vie kaduille ja hotelleihin, laaksoihin ja vuorten ylle, merelle ja sisämaahan, metsiin ja teiden risteyksiin. Sitä tehdään bussilla, lentäen, junalla, taksilla, laivalla, veneellä, jalan sekä kamelin selässä, valaan vatsassa ja tuulen kannattelemana.

Kokoelma on hallittu, tyylikäskin – elegantin nonchalantisti, kuin sillä nyt niin suurta väliä olisi. Runo toisensa jälkeen kiinnittyy teemaan sitä episodimaisesti varioiden – ja mikä olisikaan matkaamista sopivampi aihe runoilijalle vieraalla maalla? Onhan runous yhtä lailla matkan tekemistä "ja kaikkea siihen liittyvää" kuin ”hengähtämistä / ennen matkaan lähtöä, / laukun narujen sitomista, / tarinoiden pakkaamista: / tyhjä hetki johon tuuli / tekee pesän.”Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
EUR19,90
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin