SULJE VALIKKO

avaa valikko

Etusivu > KIRJAT

Noudan vettä ja kerään polttopuita – Maallikko Pangin opetukset
14,00 €
Kustantaja:
Sivumäärä:
150 sivua
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
Maallikko Pangin sanonnat on kiinalaisen zenbuddhalaisuuden klassikko, joka on koottu Tang-dynastian aikana, todennäköisesti 800-luvulla. Kirja sisältää Pang Yun -nimisen (740-808) maallikkomiehen lyhyitä ja ytimekkäitä keskusteluja aikansa kiinalaisten zenmestareiden ja -munkkien kanssa.

Pang oli köyhä ja yksinkertaista käsityöläisen elämää viettänyt buddhalainen maallikko, joka alhaisesta asemastaan huolimatta oli saavuttanut syvällisen viisauden buddhalaisesta opetuksesta. Muistiin kirjoitetuissa teksteissä hän testaa zenmestareiden ymmärryksen syvyyttä yllättävillä kysymyksillä ja hämmentävillä reaktioilla. Kysymys ei kuitenkaan ole näsäviisaudesta tai silkasta nokkeluudesta vaan kiinalaiselle buddhalaisuudelle ominaisesta tavasta yrittää viitata sanoilla todellisuuden perimmäiseen olemukseen, jota ei voi sanoilla tavoittaa. Myöhempinä vuosisatoina maallikko Pangista tuli Kiinassa ja myös muualla maailmassa legendaarinen hahmo, jonka viisaus ja lämmin huumori ovat kannustaneet buddhalaisuuden harjoittajia aikakaudesta toiseen.

Eräänä päivänä maallikko Pang makasi meditaatiokorokkeella lukemassa sutraa. Eräs munkki sattui paikalle ja sanoi: ”Eikö herra maallikko tiedä, missä asennossa sutria kuuluu lukea?” Maallikko nosti toisen jalkansa kohti kattoa. Munkki lähti pois sanomatta sanaakaan.

Tuote ei tilattavissa.
Noudan vettä ja kerään polttopuita – Maallikko Pangin opetuksetzoom
Näytä kaikki tuotetiedot
KIRJAUDU
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot
SEURAA MEITÄ
Facebook
Instagram
Linkedin