Sokrateen arvoitus

Kassila, Taavi
Nimeke: Sokrateen arvoitus
Tekijät: Kassila, Taavi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527337813
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa
Tulossa: tilaa ennakkoon!
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Hopliitit, Sokrates, Viisauden Jumalatar, filosofia, rauha kuoleman edessä, salajuoni
Hopliitit tulevat pidättämään Sokratesta kesken aamiaisen. Ksantippa-vaimo ja Platon yrittävät estää pidätyksen, mutta eivät onnistu siinä. Sokrates heitetään tylysti tyrmään. Hän saa kuulla, että isänmaallis-demokraattisen puolueen johtohahmot Menos, Anytos ja Lykon ovat haastaneet hänet oikeuteen syytettynä nuorison villitsemisestä ja vieraiden jumalien palvomisesta.

Tämä saa vanhan filosofin miettimään elämäänsä: ”Olenko minä syyllistynyt siihen, mistä minua syytetään?” Sokrates joutuu nyt kohtaamaan elämänsä onnistumiset ja epäonnistumiset vankityrmässä. Samaan aikaan hänen ystävänsä yrittävät estää oikeusistuntoa kuohuvassa Ateenassa, joka on juuri hävinnyt peloponnesolaissodat ja vapautunut kolmenkymmenen tyrannin hirmuvallasta.

Vallanpitäjien salajuoni alkaa paljastua. Edessä on ennenäkemätön oikeussalidraama. Sokrates kuuntelee Viisauden Jumalattaren ohjeita ja puhuu rohkeasti. Kuka on oikeudenkäynnin todellinen voittaja?

Kirjailija on ollut kiinnostunut Sokrateesta kouluajoistaan lähtien. Hän sukeltaa Platonin ja Ksenofonin tekstien johdattamana Sokrateen salaisuuteen ja matkustaa Ateenaan, missä hän eläytyy Sokrateen elämään voidakseen ratkaista suuren filosofin arvoituksen: sen, mistä hänen rauhansa kumpuaa kuoleman uhan edessä.

Taavi Kassila on suomalainen elokuvaohjaaja, kirjailija ja joogaopettaja.


Suosittelemme myös