Skitsofrenia — Onko diagnoosi totta?

Maanmieli, Karoliina ; Gauffin, Tapio ; Suutarinen, Nisse
Nimeke: Skitsofrenia — Onko diagnoosi totta?
Tekijät: Maanmieli, Karoliina (Kirjoittaja)
Gauffin, Tapio (Kirjoittaja)
Suutarinen, Nisse (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523791541
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 15.11.2021
Ilmestymispäivä: 15.11.2021
Hinta: 15,90 € (14,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Basam Books
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Kirjat
Itseapukirjallisuus
Kirjat A-Ö
E-kirjat
Kirjastoluokka: 59.561 Psyykkiset sairaudet
Avainsanat: skitsofrenia, psykiatria, psyykkisesti sairaat, psyykkiset häiriöt
Pehmeäkantinen kirja, 2021

27,90 €

Suomessa elää noin 50.000 ihmistä, joille on diagnosoitu skitsofrenia. Kirjassa kuvataan skitsofrenian hoidon ja lääkityksen nykytilaa Suomessa sekä esitetään siihen parannusehdotuksia. Kirja tarjoaa selitysmalleja sille, miksi psykoosin hoitamisessa niin usein epäonnistutaan ja se kroonistuu skitsofreniaksi. Keskiössä on skitsofreniadiagnoosin saaneiden kokemusnäkökulma, ihmisten välinen vuorovaikutus, kohtaaminen ja
kohtaamattomuus. Tärkeitä teemoja ovat myös neuroleptilääkityksen, elämäntapojen ja elinympäristön vaikutus mielenterveyteen sekä luovan toiminnan, erityisesti kirjallisuusterapian, terapeuttiset mahdollisuudet.

Kirjassa kuvataan psykologian tohtori Tomi Bergströmin haastattelun kautta laajasti uusinta tutkimustietoa Keroputaan sairaalassa kehitetystä, kansainvälisesti tunnetusta avoimen dialogin mallista esimerkkinä psykoosin tuloksellisesta ymmärtämisestä ja hoitamisesta.
Toisessa haastattelussa avataan psykiatri Anssi Leikolan ajatuksia siitä, miten ihmisten traumataustaa tulisi psykoosin hoidossa huomioida.

Kirjan kolme kirjoittajaa tarkastelevat aihetta eri näkökulmista: FT Karoliina Maanmieli entisenä mielenterveysalan työntekijänä ja nykyisenä tutkijana, YTK Tapio Gauffin entisenä skitsofreniapotilaana ja nykyisenä yhteiskunnallisesti aktiivisena sosiaalipolitiikan opiskelijana sekä potilasjärjestön puheenjohtajana, FM Nisse Suutarinen
kokemusasiantuntijana sekä innovatiivisena keksijänä.


Suosittelemme myös