Joutsen — runoja ja proosarunoja

Oliver, Mary; Nieminen, Pertti; Toivanen, Tuulia
Nimeke: Joutsen — runoja ja proosarunoja
Alkuteos: Swan
Tekijät: Oliver, Mary (Kirjoittaja)
Nieminen, Pertti (Kääntäjä)
Toivanen, Tuulia (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522601384
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Basam Books
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 88
Tuoteryhmät: Runous
Kirjat A-Ö
Runous
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Rakastetun Pulitzer-palkitun runoilijan viimeisin runokokoelma Pertti Niemisen ja Tuulia Toivasen kääntämänä.

Näitkö sinäkin, miten se ajelehti mustalla virralla läpi yön? Näitkö sen aamulla nousevan hopeanhohtoiseen ilmaan, sylintäyden valkeita kukkia, silkkiä ja pellavaa täydessä epäjärjestyksessä siipien suojassa: lumikinos, liljakimppu joka haukkaa ilmaa mustalla nokallaan? [...]

Mary Oliverin uusimman runokokoelman, Joutsenen, kuvasto kumpuaa luonnosta. Teoksen runot ovat milloin voimakkaan lyyrisiä kuvia, milloin arkisesti jutustelevia havaintoja. Keskeisiä teemoja ovat ihmisen asema osana luontoa ja luonnonjärjestystä mutta myös ihmisen suhde itseensä, omaan ruumiiseensa ja sen tarpeisiin, iästä riippumatta. Joutsen haastaa lukijansa pohtimaan omaa ihmisyyttään ja inhimillisyyttään.

Mary Oliver (s. 1935 Ohio) on pitkän linjan yhdysvaltalainen runoilija ja esseisti, joka on viisikymmenvuotisen uransa aikana julkaissut yli 30 teosta. Amerikassa Oliver on rakastettu lyyrikko, jonka tekstien yksinkertainen mutta syvällinen sanoma on puhutellut monenlaisia lukijoita. Oliverin runouden monipuolisuutta osoittaa se, että hänen tuotantoaan on luettu laajalti mm. ekokritiikin, filosofian, feminismin ja queer-tutkimuksen näkökulmasta.

Pertti Nieminen on runoilija ja suomentaja. Hän sai Kordelin säätiön tunnustuspalkinnon 2012. Nieminen tunnetaan erityisesti työstään Kiinan klassisen kirjallisuuden, runouden ja filosofian suomentajana. Tuulia Toivanen on filosofian tohtori ja suomentaja. Nieminen ja Toivanen ovat suomentaneet yhdessä imagistirunoilijoiden antologian Älä puhu nyt enää (Basam Books, 2011).


Suosittelemme myös