Elämän mittainen lukupiiri

Schwalbe, Will
Nimeke: Elämän mittainen lukupiiri
Tekijät: Schwalbe, Will (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522605221
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Muut tekijät: Ohrankämmen, Kirsi (Kääntäjä)
Kustantaja: Basam Books
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 395
Tuoteryhmät: Outlet
Kirjat A-Ö
Kirjastoluokka: T84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Elämän mittainen lukupiiri on tositarinaan perustuva, ilon- ja kaipauksentäyteinen romaani Will Schwalben ja hänen äitinsä Mary Annen kahdenkeskisestä ajasta kirjojen parissa.

Mary Anne työskentelee pakolaisten hyväksi kansainvälisessä järjestössä ja matkustelee työnsä vuoksi eri puolilla maailmaa, kunnes kuulee sairastavansa parantumatonta haimasyöpää. Sen jälkeen äiti ja poika viettävät tuntikausia lääkäreiden odotushuoneissa, syöpähoidoissa, sairaalassa ja kotona. Ajankulukseen he alkavat puhua lukemistaan kirjoista ja tulevat huomaamattaan perustaneeksi kahdenkeskisen lukupiirin. Keskustelut siirtyvät helposti kirjojen henkilöiden elämästä heidän omiinsa.

He käyvät läpi laajan kirjon kirjallisuutta lapsuuden suosikeista, maailmankirjallisuuden klassikoihin, runoja, nykykirjallisuutta ja viihdettä unohtamatta.

Elämän mittainen lukupiiri on ylistys kirjoille ja lukemiselle. Siinä äiti ja poika keskustelevat kipeistäkin muistoista ja pohtivat arvojaan. Kirjojen merkitys ulottuu kuitenkin henkilökohtaista laajemmalle: ne auttavat ihmistä luomaan järjestystä kaaoksen keskelle sekä rakentavat siltoja ihmisten ja jopa kansakuntien välille.


Suosittelemme myös