Matti Rautaniemi Lapinlahden lähteellä

Matti Rautaniemi esiintyy tiistaina 25.9. klo 18 Lapinlahden lähteellä. Aiheena on Joogan historia ja olemus. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lapinlahden lähde ja Basam Books. Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoista esitystä. Tilaisuudessa varataan myös aikaa keskustelulle.Basam Books tallentaa tilaisuuden.

Joogan maailmankuva

Jooga sopii kaikille, sanotaan. Joogan harjoitukset kuitenkin nousevat aivan tietynlaisesta historiallisesta, kulttuurisesta ja filosofisesta maaperästä. Pitkän historiansa aikana jooga ei ole kulkeutunut ainoastaan menneisyydestä nykyisyyteen, vaan maailmankuvasta toiseen. Monet sen menetelmistä perustuvat sellaiseen käsitykseen todellisuudesta, jolla on vain vähän tekemistä modernin länsimaalaisen näkemyksien kanssa. Mutta millainen joogan maailmankuva oikeastaan on? Mitä merkitystä sillä on nykyjoogille? Mikä on joogan ja uskonnon suhde? Tähtääkö kaikki jooga samaan päämäärään? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tällä luennolla, joka sopii kaikille joogasta kiinnostuneille. Aikaa varataan myös kysymyksille ja keskustelulle. Tule mukaan pohtimaan joogan olemusta! Tapahtuma on yhteistyössä Basam Books-kustantamon kanssa. 

Luennoitsijasta:
Matti Rautaniemi on uskontotieteilijä, tietokirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2010 ja tekee parhaillaan Åbo Akademissa väitöskirjaa joogan historiasta Suomessa. Matti on perehtynyt joogan käytäntöön, teoriaan ja historiaan vuodesta 2005 asti. Hänen kirjansa Erakkomajoista kuntosaleille – miten jooga valloitti maailman (Basam Books 2015) on ensimmäinen suomenkielinen teos joogan historiasta. Matti luennoi joogan historiasta, kirjoittaa säännöllisesti palkittuun joogalehti Anandaan ja isännöi Maailmanpuu-podcastia joogaopettaja Miska Käpin kanssa.